De zoon van Emile Ratelband openhartig: “ik neem mijn vader al lang niet meer serieus”

Rolls Ratelband neemt zijn vader allang niet meer serieus

Emile Ratelband is altijd al een omstreden figuur geweest, maar de laatste jaren maakt hij het wel heel bont. Een oneindige stroom van (veel jongere scharrels en een in de media breed uitgemeten conflict met zijn vroegere beste vriend Peter Jan Rens en de strijd om de voogdij van zijn jongste kinderen; de geruchtenmachine maakt overuren.

Stiefmoeders
De oudste zoon van Emile is inmiddels aan een paar jaartjes ouder, Rolls Ratelband (40) heeft een succesvolle eigen patatzaak en ijssalon en wil niets te maken hebben met het tsjakka-gebeuren en de omstreden persoonlijkheid van zijn vader. Hij wil nooit van zijn leven een positiviteitsgoeroe genoemd worden, is de optelsom van het aantal ‘stiefmoeders’ allang kwijtgeraakt: “Met zijn laatste vriendin (Linda Snel, red.) heb ik een ’genormaliseerde’ omgang.’’

Bescheidener
In een interview met Telegraaf vertelt Rolls dat hij een stuk bescheidener is dan zijn extravagante vader. “Sterker nog: ik schuw de media! De rol die mijn vader door zijn bekendheid heeft aangemeten, past totaal niet bij me. Dat geldt ook voor zijn onstuimige liefdesleven!” Rolls heeft door alle liefdesavontuurtjes van zijn pa een hele schare halfbroertjes- en zusjes rondlopen. Het aantal stiefmoeders houdt hij niet meer bij; “Ik neem het allemaal niet serieus meer. Soms raak ik de tel kwijt als de scharrels worden meegerekend.” De haphoek die hij nu beheert (cafetaria, Thais restaurant en ijssalon) heeft hij van zijn vader overgekocht. “Ik heb pa gebeld en gezegd dat ik zijn zaak wilde overnemen. Mijn vader was verrast, maar eiste vervolgens wel de hoofdprijs.’Ik heb er ook hard voor moeten werken’, zei hij tegen mij.” Rolls is getrouwd met zijn grote liefde Suzan, ze hebben samen een dochtertje genaamd Kee (3).

Bron: Telegraaf | Beeld videostill