Decemberzegels over? Op deze manier kan je ze volgend jaar blijven gebruiken

decemberzegels blijven gebruiken volgend jaar

Gooi je oude decemberzegels niet weg!

De fanatieke schrijvers van kerstkaarten zijn bekend met de speciale decemberzegels. Ieder jaar worden er nieuwe zegels uitgebracht van een bepaalde waarde. Eén zegel is voldoende voor het versturen van een (kerst)kaart. De zegels zijn geldig tot 3 januari 2020. Heb je nog zegels over na deze datum? Gooi ze dan vooral niet weg, want je kan ze nog steeds blijven gebruiken!

Decemberzegels Post NL

Decemberzegels zijn los, maar ook als velletje te koop. Veel mensen gaan voor de laatste optie, aangezien ze meer dan een kerstkaart in de maand december versturen. Blijven er zegels van het velletje over na de feestdagen? Dan kan je ze nog gewoon blijven gebruiken. Het enige dat je nodig hebt zijn bijplakzegels.

Bijplakzegels

Dit jaar heeft de decemberzegel een waarde van 82 cent. De reguliere postzegel kost 91 cent. In totaal een verschil van 9 cent. Vanaf 3 januari heeft een decemberzegel een te lage waarde, maar door bijplakzegels te gebruiken en de 82 cent aan te vullen tot 91 cent zijn de zegels nog steeds bruikbaar. Ditzelfde geldt voor decemberzegels van eerdere jaren, bijvoorbeeld uit 2012 of 2015. De waarde van deze zegels dienen aangevuld te worden met bijplakzegels.

Waarde van de bijplakzegels

De bijplakzegels zijn bij Post NL te bestellen met waarden van twee, drie en vijf cent. Afhankelijk van de waarde van je oudere decemberzegels kan je dus heel gemakkelijk bijplakzegels aanschaffen. Op deze manier hoef je geen twee volle decemberzegels eraan te verspillen, want dat is natuurlijk zonde. In het schema van Post NL kan je precies zien hoeveel bijplakzegels je per decemberzegel nodig hebt. 

Lees ook: Dit is waarom het superslim is om juist nú koopzegels te gaan sparen!

Wil je dit onthouden? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Post NL | Beeld: Videostill YouTube