Huh? Déze deelnemer zorgde voor veranderde regels in Het Perfecte Plaatje

perfecte plaatje

Recentelijk is er één grote regel gewijzigd

Al jarenlang kunnen we genieten van Het Perfecte Plaatje. In deze show stellen verschillende BN’ers hun talent als fotograaf op de proef. In plaats van vóór de camera, duiken zij er zo eens een keertje achter. Eén van de deelnemers maakte echter zo’n indruk op de jury, dat hij zorgde voor een wijziging in de regels.

Het Perfecte Plaatje

Het format van Het Perfecte Plaatje is al jaren hetzelfde. Maar recentelijk is er één grote regel gewijzigd. En dat kwam allemaal door niemand minder dan Soy Kroon. Hij was te zien in het vijfde seizoen van het programma en hij was erg fanatiek. Al snel werd hij favoriet bij de kijkers en zijn exit uit de fotowedstrijd zorgde bij veel mensen thuis voor verbazing. Fotograaf William Rutten heeft aan de tafel bij Shownieuws verteld wat er precies is gebeurd.

Toch blijven

Soy kwam in de kwartfinale nét een paar punten tekort, waardoor hij niet verder mocht. William vond het zelf ook een schokkend moment. Hij heeft met collega-jurylid Cynthia Boll overlegd en is naar de productie gegaan. “Ik heb echt gevraagd: kunnen we iets inbouwen waardoor de jury één iemand kan redden, van wie we vinden dat ‘ie er echt nog niet uit mag?”

Van eliminatie naar winst

Er is naar het verzoek van William geluisterd, want in het volgende seizoen was er weer zo’n situatie. Toen leek het erop dat Patrick Martens naar huis moest, maar hij werd door de jury in de race gehouden. Uiteindelijk won hij zelfs het programma. Echt een gamechanger dus!

Lees ook: William Rutten over kritiek op Het Perfecte Plaatje

Bron: Story | Beeld: RTL