Deelnemers ‘succescursus’ Lil’ Kleine eisen geld terug 

Lil' kleine

De cursus bleek een grote deceptie

Lil’ Kleine ligt opnieuw onder vuur. Dit keer vanwege de zogenaamde ‘succescursus’ die hij online aanbiedt voor zo’n 2000 euro. De opleiding blijkt het geld absoluut niet waard te zijn. Zeker zeventien deelnemers van de Street Academy, zoals het online-instituut waar de rapper zich aan verbonden heeft heet, eisen dan ook hun geld trug, schrijft Quote

Undercover

De cursus kwam al eens eerder in het nieuws, toen een journaliste van Quote undercover meedeed aan de cursus van Lil’ Kleine. Zij kwamen er al snel achter dat deelnemers niet krijgen wat wordt beloofd. Zo zouden cursisten onder meer een persoonlijk gesprek van een uur krijgen met Jorik Scholten, zoals de rapper echt heet. Dit bleek uiteindelijk om een Zoom-meeting te gaan van slechts vijf minuten, waarin hij vanuit Dubai met je in gesprek ging.

Geld terug

Nu is de ‘succescursus’ opnieuw in opspraak gekomen, omdat een groep deelnemers zich heeft uitgesproken. Zij zeggen dat de beloofde ‘college’s’ gewoon filmpjes en interviews op het internet zijn. Verder gaan aangekondigde events niet door en wordt er slecht gecommuniceerd. Ook de overige beloftes worden nauwelijks nagekomen. Reden genoeg voor de cursisten om een advocaat in de arm te nemen en hun geld terug te eisen. Als dat niet voor begin juli op hun bankrekening staat, stappen ze naar de rechter.

Street Academy

Het management van Lil’ Kleine heeft zondag nog niet gereageerd op de ophef. Street Academy laat in een verklaring aan Shownieuws weten: “Helaas hebben ook wij het nieuws ontvangen dat er ontevreden cursisten zijn van de opleiding. Wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen met alle cursisten en onderzoek doen naar de klachten. Wij nemen dit zeer serieus en streven er altijd naar om de beste kwaliteit te leveren. Zodra wij meer weten brengen wij dit uiteraard naar buiten.”

Lees ook: Jaimie Vaes en zoontje gaan apart wonen van Lil’ Kleine

Bron: RTL Boulevard, Shownieuws 1, 2 | Beeld: Brunopress