Den Haag is in de ban van deze gigantische vogelspin

Veel Hagenaren reageerden gechoqueerd op beelden van de vogelspin

In Den Haag is een gigantische vogelspin opgedoken in het huis van de Canadese Sheena Wilson. De jonge vrouw, woonachtig in Den Haag, vroeg gisteren advies op de Facebookpagina Expats in The Hague. “Is het een kleine vleermuis of toch een ‘gigantische spin?”, vroeg de Canadese op Facebook.

Bij haar oproep plaatste ze foto’s en een video van het enorme vogelspin in het hoekje van haar huis.

Paniek

Het eerste wat Sheena voelde toen ze het beest zag was paniek. Totaal in shock had ze niet direct door wat voor beest er verscholen zat in haar woning. “Door de manier waarop het beest gepositioneerd was. Het zag er zo vreemd uit”, vertelt Sheena. Even later durfde ze een kijkje van dichterbij te nemen om wat duidelijkere foto’s te maken. Op dat moment kwamen alle acht de poten tevoorschijn en wist ze precies waar ze mee te maken had.

Wijze raad op Facebook

Ze richtte zich op Facebook voor wijze raad. “Oké, na een inspectie van dichterbij: helaas is het geen vleermuis. Ik heb geprobeerd hem voor mij te winnen met Canadese vriendelijkheid, maar hij verroert zich niet.” Haar berichten op Facebook zorgden voor flink wat commotie op het internet. Op de twee berichten van de Canadese stroomden de reacties binnen: ‘Waar woon je, ik hoop niet bij mij in de buurt.’ ‘Het is je gelukt om mijn dag te verpesten.’ ‘Ik zie het nu constant voor me, het is gigantisch.’ En nog iemand: ‘Steek je huis in brand.’ De spin werd al snel liefkozend Steve genoemd.

Dierenambulance

Zelf was ze niet bang om het gigantische beest weg te halen, maar toen iedereen haar adviseerde om de Dierenambulance te bellen, besloot ze dat te doen. “Ik gok een centimeter of tien groot. Maar het bleek een uit de kluiten gewassen inheemse kruisspin te zijn”, vertelt een medewerker van de Dierenambulance. De spinnensoort is volgens hem wel vaker te zien in Den Haag. “Een collega wandelt geregeld met zijn hond in het Haagse Bos en ziet ze daar wel vaker.”

‘De vriendschap is voorbij’

Een dag na haar ontmoeting met de grote achtpotige Steve kan Sheena er wel om lachen. “Iedereen was zo vermakelijk”, zegt ze lachend. “Er hangt zo’n goede sfeer in Den Haag.” Ondanks de veelzijdige gebeurtenis hoopt Sheena de spin Steve nooit meer terug te zien. “Onze vriendschap is voorbij.”

Lees ook: Politie waarschuwt: pas op voor bolletjes hondengif

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Facebook