Denkend aan Holland scoort met bezoek Volendam: ‘Mooiste programma ooit’

denkend aan holland

‘Potje ultieme ontspanningstelevee!’

Gisteravond was het weer tijd voor een nieuwe aflevering van Denkend aan Holland. Een bijzondere aflevering, want niet Janny van der Heijden was dit keer de reisleider, maar André van Duin nam de leiding over de tocht door ‘zijn’ Amsterdam. Onderweg werd natuurlijk volop genoten van allerlei lekkernijen, en lagen de kijkers in een deuk om een prachtige fotosessie in Volendam.

Van (Amster)dam tot (Volen)dam

Amsterdam is natuurlijk dé thuishaven van André van Duin. Voor de gelegenheid nam hij dan ook de leiding op zich in vertrouwde boot Pollux. Vanaf de Amstel zetten Janny en André koers richting Volendam via Marken. Eenmaal in Volendam moet natuurlijk de paling geproefd worden. Bovendien staat er een wel héél bijzondere fotosessie voor het duo op de planning.

Grappen en grollen onderweg

En zoals we gewend zijn van Janny en André, gaat de reis gepaard met de nodige hoeveelheid humor. Wanneer het duo een stel duikers spotten, voelen ze hen even aan de tand over hun meest vreemde vondsten in de Amsterdamse grachten. Hierop reageert één van de duikers met het schaamrood op de kaken: “Ik weet niet of alles genoemd mag worden op televisie…maar het meest gekke dat we gevonden hebben is een tas met 32 dildo’s.”

“Hoor je dat, Janny?”, reageert André direct. “Hij is terecht!” Hiermee heeft hij direct de lachers op zijn hand.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omroep MAX (@omroepmax_)

Positieve reacties

Op Twitter gaan kijkers weer helemaal mee in de streken van André en Janny. “Zo’n leuk programma en wat is André op dreef met zijn opmerkingen. Lig in een deuk, geweldig!”, schrijft een kijker. Anderen delen dat ze het een ‘geweldige aflevering’ vinden, en een andere fan van de show deelt: “Mooiste programma ooit gemaakt. Punt uit.” Ook in de kijkcijfers scoorde het programma ontzettend hoog. Na De Slimste Mens en het journaal van 20.00 uur, was Denkend aan Holland goed voor een derde plek in de rankings gisteravond met bijna 1,2 miljoen kijkers.

Wij kunnen nú al niet wachten op de volgende aflevering. Die is volgende week donderdag, en dan staat een bezoekje aan het nuchtere Groningen centraal.

Lees ook: Eerste aflevering We zijn er Bijna! trekt ruim miljoen kijkers

Bron: Stichting Kijkonderzoek, Twitter | Beeld: Videostill Denkend aan Holland