Je denkt te helpen, maar de politie waarschuwt: HIEROM moet je niet zomaar een foto van een vermist kind op Facebook delen!

Het delen van een ‘vermist’-bericht kan soms meer kwaad dan goed doen…

Het komt regelmatig voor, als er een kind vermist is dan wordt het massaal op Facebook gepost en gedeeld. Dit is natuurlijk om te helpen, want vele bomen vangen veel wind: met hoe meer je zoekt hoe beter. Of toch niet?

Politie in Canada waarschuwt echter dat je daar soms onbewust meer kwaad dan goed mee doet… De Canadese politie wendde zich tot Facebook om te waarschuwen voor de eventuele gevaren van het delen van dit soort foto’s. “Soms is het kind op de foto niet echt vermist, maar verstopt het zich voor zijn eigen veiligheid. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer een ouder z’n kind niet mag zien en die ouder op Facebook claimt dat het kind vermist is, terwijl de andere ouder en het kind in werkelijkheid ondergedoken zijn voor hun eigen veiligheid. Door die foto’s te delen, kun je een leven op het spel zetten.” Hier hadden wij echt nooit bij nagedacht… Natuurlijk geldt dit niet voor álle foto’s, het is volgens de politie erg belangrijk om de bron van het bericht altijd te checken. Als de bron van een foto er bijvoorbeeld niet bijstaat kan het niet zuiver zijn. Dus wanneer niet duidelijk is dat het bericht van politie of een betrouwbaar mediakanaal afkomstig is: niet delen!

Bron: Libelle