Derek Ogilvie plaatst bewijs tegen RTL op website: “Hier is de waarheid”

Ogilvie is ervan overtuigd: “Dit is het bewijs dat RTL heeft gelogen”

Het Schotse medium Derek Ogilvie, bekend in Nederland als de ‘babyfluisteraar’ en medium, is al tijdenlang in een strijd verwikkeld met RTL. Volgens Ogilvie krijgt hij nog geld van zijn voormalig werkgever RTL; hij beweert dat de zender hem grote bedragen van zijn theatertours niet uitbetaald zou hebben.

Bewijs
Ogilvie is een rechtszaak begonnen tegen RTL, iets wat de televisiezender niet terecht vindt; volgens de zender zijn zij geen geld schuldig aan het medium. Ogilvie heeft bewijs van aantijgingen op zijn website gezet. In het bericht zegt hij: “RTL zegt dat ze “zich niet herkent” in wat ik zeg en dat ze altijd “transparantie” etaleerden in hun acties en altijd een oplossing wilden zoeken door een “volwassen dialoog” aan te gaan. Ze beweren ook dat ik gevraagd werd het gebouw te verlaten omdat ik mij “intimiderend” gedroeg naar een RTL medewerker. Het was heel raar om te lezen, bijna surrealistisch en ik kan deze commentaren niet accepteren, zelfs niet nu ik mij besef dat ik de kleine man ben die tegen de reus vecht.” 

Intimidatie
Ogilvie zegt over brieven van zijn advocaat aan de algemeen directeur en financieel directeur van de televisiezender te bezitten waarin RTL toegeeft hem geld schuldig te zijn. Ook staat in de brieven dat de zender hem, ondanks herhaaldelijke verzoeken, weerhield van het inzien van de financiële gegevens over de theatertours. Ook levert de e-mail die hij heeft ontvangen van Sjoerd van Schooten (het hoofd van RTL Live Entertainment) volgens hem het bewijs dat RTL liegt over het feit dat hij een medewerker van de zender zou hebben geïntimideerd want, zo zegt hij, “zou jij deze e-mail aan iemand hebben verzonden die je een paar uur daarvoor heeft geïntimideerd?”

Na het succes van de tv-programma’s van het medium gaf hij zo’n driehonderd theatershows door het hele land. Deze shows werden mede door RTL geproduceerd. Volgens het medium zou hij een percentage van de opbrengsten krijgen, maar dit is volgens hem nooit daadwerkelijk gebeurd. “Ik heb jarenlang gewerkt met een bedrijf dat ik vertrouwde. Pas toen ik er vertrok kwam ik erachter dat er grote bedragen voor me achtergehouden werden” vertelt de momenteel op Cyprus wonende Ogilvie. “Ik vind dat beangstigend.”

Bron: Eindhovens Dagblad | Beeld: Videostill