Dit detail in The Lion King was je waarschijnlijk niet opgevallen

Wij hebben het ook niet gezien

De nieuwe versie van The Lion King heeft binnen zeven dagen meer dan 800.000 bezoekers in Nederland getrokken. De remake van de originele tekenfilmversie is een knap staaltje animatiewerk, maar toch blijkt niet de hele film volledig geanimeerd. Er zit namelijk ook één echt shot in, zo liet Jon Favreau een paar dagen geleden weten via Twitter. 

Het is tot nu toe iedereen ontgaan.

Afrikaanse savanne

De tekenfilm The Lion King uit 1994 geldt als één van de grootste Disney-klassiekers aller tijden. Vorige week verscheen een geanimeerde remake van The Lion King, die er dankzij de nieuwste technieken levensecht uitziet. Toch kent de film één shot dat er niet alleen levensecht uitziet, maar het ook daadwerkelijk is! Het gaat om een beeld van de Afrikaanse savanne, met de opkomende zon op de achtergrond. ”Het is het eerste shot van de film, waarmee ‘The Circle of Life’ start”, vertelt regisseur Jon Favreau via Twitter.

Niet opgevallen

De film telt in totaal 1490 shots, die vrijwel allemaal gemaakt zijn door animators en CG-artiesten, met behulp van computers. ”Maar ik heb er één shot ingesmokkeld dat we echt gefotografeerd hebben in Afrika, gewoon om te zien of iemand het zou merken”, aldus Favreau. Tot nu toe heeft nog niemand het gezien. Was het jou opgevallen?

Recordaantal bezoekers

De remake van The Lion King is nu al een enorme hit. Het openingsweekend in de Verenigde Staten leverde meer dan 190 miljoen dollar op. Ook in Nederland is de film uitermate populair, hij trok in de eerste zeven dagen al meer dan 800.000 bezoekers. Op de eerste draaidag bezochten maar liefst 112.000 mensen de film, een recordaantal. Het is de beste opening voor een Disney-film ooit in Nederland, maakte de distributeur afgelopen donderdag bekend.

Lees ook: Martien Meiland over succes Chateau Meiland en Televizier-Ring nominatie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Videostill