Even terugblikken: alle details over Sylvie’s trouwjurk

‘Het maken van de jurk heeft bijna een jaar gekost’

Niet elke week hebben we te maken met een showbizz-huwelijk zo spectaculair als dat van Sylvie Meis en grote liefde Niclas Castello. Daarom blikken we nog even terug op de trouwjurk én trouwring van de bruid.

Flink prijskaartje

Dat Sylvie er een luxe levensstijl op nahoudt, zal niemand verbazen. Haar droomjurk en trouwring zijn daar geen uitzondering op. De jurk zelf kost naar schatting zo’n 28.000 euro. Naast de droomjurk droeg Sylvie nog drie andere creaties. Ook de diamanten ring zal een klein fortuin gekost hebben. Volgens Shownieuws is hij in ieder geval meer waard dan ‘een nieuwe auto’.

Ontwerp

Sylvie Meis kwam zelf naar Tel Aviv, Israël, om met modehuis Galia Lahav haar droomjurk te bespreken. “Deze vrouw weet wat ze wil”, vertelt ontwerper Sharon Sever in een interview met Shownieuws. “Ze is zo beroemd en heeft al foto’s laten maken in zoveel baljurken en avondjurken. Het was heel belangrijk voor haar om te laten zien dat dit Sylvie is en niet zomaar een jurk. Dus we kozen voor iets wat tijdloos en gloednieuw was.”

Lange adem

Het was even spannend of Sylvies jurk op tijd vanuit Israël zou overkomen voor de bruiloft. De trouwjurk is dan ook niet haastig in elkaar genaaid, zo meldt de ontwerper. “Het viel niet mee”, vertelt hij over het proces. “De jurk is met de hand gemaakt. Hij moest worden voorbereid en vervolgens zijn met de hand heel veel afwerkingen gedaan. Het heeft bijna een jaar geduurd.” Ook het materiaal komt niet van de lokale stoffenwinkel: “Het is een expliciet nieuw soort kant dat we in onze nieuwe collectie hebben.” De overrok en lange sluier maken het geheel ‘dramatischer’, aldus de ontwerper.

Blij met het resultaat

Ontwerper Sever was dolblij toen hij uiteindelijk foto’s van Sylvie in de jurk zag “Toen ik eindelijk de eerste foto zag, was ik gewoon zo blij. Ik keek naar de eerste foto die ze vrijgaf en dacht mijn hemel!” Maar dat is volgens hem niet alleen te danken aan het ontwerp en het materiaal, maar vooral aan Sylvie zelf: “De persoon maakt de jurk en zij heeft de jurk echt gemaakt.”

Lees ook: Daar komt de bruid: Sylvie Meis geeft jawoord in Toscaanse villa

Bron: Shownieuws | Beeld: BSR Agency, fotograaf: Backgrid UK Live