Wauw: prins William en Harry gaan Diana op een wel hele mooie manier herdenken..

Diana

Wij zijn stil van dit prachtige eerbetoon

Twintig jaar geleden kwam de prachtige en populaire prinses Diana om het leven bij een verschrikkelijk auto-ongeluk in de Franse hoofdstad Parijs. Ze overleed op 31 augustus 1997 aan haar verwondingen en ze liet haar twee zoons van toen 15 en 12 jaar oud alleen achter. Niet alleen haar familie, maar de hele wereld was in rouw na deze vreselijke gebeurtenis.

De twee prinsen maakten onlangs bekend dat ze hun overleden moeder op een bijzondere manier willen eren.

Herdenkingsbeeld
Ze willen het jaar afsluiten met een blijvende herinnering aan hun moeder, in de vorm van een herdenkingsbeeld. Degene die de eer krijgt dit beeld te vervaardigen is Ian Rank-Broadly, de beeldhouwer die ook het beeld van koningin Elizabeth en de decoratie op alle Britse munten heeft gemaakt. Het kunstwerk zal een mooie plaats krijgen rond Kensington Palace, wanneer het zal worden voltooid is nog niet bekend.

Lieve woorden
William en Harry kijken erg uit naar de onthulling van het beeld. “Iedereen die Kensington Palace bezoekt kan dan zien wat een fantastische vrouw ze was”, zeggen ze daarover. Ook willen ze iedereen bedanken voor het mooie herdenkingsjaar. “We zijn een paar keer echt geraakt door alle lieve woorden en herinneringen die naar boven kwamen. Mama’s ziel en werk leeft nog steeds verder, zelfs twintig jaar na haar dood.”

Lees ook: Wauw! Zó ziet het 26-jarige nichtje van prinses Diana er nu uit, wat een schoonheid!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Wikimedia Commons, Nick Parfjonov