Die is veranderd! Zó ziet Junior Songfestivalwinnaar Ralf Mackenbach er nu uit

Ralf Mackenbach

De songfestivalwinnaar is niet volledig uit de muziek verdwenen

Zo nu en en dan is het leuk om eens terug te kijken naar de zogeheten ‘kindsterren’. Ze verdwijnen uit de spotlights en wij zijn natuurlijk wel nieuwsgierig wat er met ze gebeurd is en wat ze nu doen. Zitten ze nog in de showbusiness of doen ze iets totaal anders?

Vandaag werpen we een blik op Junior Eurovisiesongfestivalwinnaar Ralf Mackenbach van het nummer ‘Click Clack’.

Winnaar
Linda
 had een interview met de nu 22-jarige Ralf. In 2009 deed hij mee aan het Junior Eurovisiesongfestival met het catchy nummer ‘Click Clack’. Hij deed niet alleen mee, hij won ook! Dat is nu alweer acht jaar geleden. “Nadat ik het Junior Eurovisiesongfestival had gewonnen, kwam er bizar veel op me af. Je komt midden in de hectiek terecht. Eén van de beste anekdotes uit die tijd: toen we vanuit Oekraïne terugkwamen op Schiphol, stond er een man of drieduizend voor de deuren op mij te wachten. Dat was echt absurd, ik had het totaal niet verwacht”, vertelt Ralf aan Linda.

Tweesporenbeleid
Na zijn winst heeft Ralf nog een aantal grote optredens mogen doen. Tijdens en na het songfestival heeft hij altijd een ’tweesporenbeleid’ aangehouden. Dat houdt in dat hij zijn opleiding altijd als prioriteit heeft gezien. Hij zorgde er altijd voor dat hij zijn huiswerk kon maken. Dat gebeurde dan in de auto of backstage. Hij ziet het zelf als een kwestie van discipline. Hij heeft zijn vwo-diploma gehaald en een bachelor Technische Natuurkunde afgerond. Op dit moment is hij bezig met een master Nucleaire Fusie en treedt hij nog vaak op.

Muziek of natuurkunde
Ralf is dus zeker een bezig bijtje te noemen. Of hij na zijn master verder wil in de muziek of de natuurkunde weet hij nog niet. “Als er zich een toffe kans voordoet in de entertainmentwereld, bijvoorbeeld een leuke rol in een serie, zeg ik direct ‘ja’. Datzelfde geldt op muziekgebied. Maar het kan ook zo zijn dat er een natuurkundig bedrijf langskomt dat mij een heel toffe baan aanbiedt en ik daarvoor kies. Ik pin me nergens op vast. Alhoewel ik wel denk dat ik altijd met één been in de muziek blijf staan, omdat ik dat veel te leuk vind.”

Benieuwd hoe Ralf er nu uitziet? Dit is ‘m! Die is zeker niet verkeerd opgedroogd….

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Linda | beeld: videostill