Zien: zo zag Diederik Gommers er vroeger uit

diederik gommers

De IC-arts deelt op Instagram een kiekje uit de oude doos

Een van de gezichten die we tijdens de pandemie vaak op televisie zien, is Diederik Gommers. De IC-arts en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care verwierf al helemaal bekendheid nadat hij als gast aanschoof bij Jinek. Inmiddels is Gommers ook op Instagram een bekende naam. Daar deelt hij met zijn honderdduizenden volgers een kiekje uit de oude doos.

Op Instagram

Leuke foto’s plaatsen op social media was misschien niet het eerste waar de IC-arts aan dacht bij de bestrijding van het coronavirus. Toch kwam Gommers er na de #ikdoenietmeermee-actie achter hoe invloedrijk een platform als Instagram kan zijn. “Een Instagram-pagina stond niet bepaald op mijn to do list, maar ik merk dat het een mooi platform is om bepaalde zaken te delen en bespreken. Dat zal ik hier dan ook doen, en heel misschien een keer een foto van een speciaalbiertje. Werkt dat zo?” vroeg de specialist onder zijn eerste post. Twee weken na zijn debuut op Instagram heeft Diederik Gommers al 312.000 volgers in de wacht weten te slepen.

Uit de oude doos

Speciaalbiertjes hebben we nog niet te zien gekregen, wel gaat Gommers voor een andere Instagram-klassieker: de foto uit de oude doos. Met het kiekje van een jonge, stoere Diederik wil de arts een belangrijke boodschap meegeven: “Ik ben ook jong geweest, ik weet hoe mooi het is om dat te vieren. En we vragen nogal wat van de jongeren. Toch hoop ik echt dat iedereen zich gaat houden aan de maatregelen. Ik ben dan ook blij met het voorstel van het kabinet: fanatieker aanpakken zodat we er sneller van af zijn.”

Drukte in het ziekenhuis

Dat de drukte in het ziekenhuis weer flink toeneemt, ziet de IC-arts met zijn eigen ogen: “Afgelopen nacht had ik dienst en zag ik de drukte. Er waren simpelweg niet genoeg bedden in ons ziekenhuis, waardoor mensen moesten overnachten op de Spoedeisende Hulp.” Ook wil hij bij zijn jeugdfoto de vele volgers nog een hart onder de riem steken: “Samen kunnen we dit!”

Lees ook: Marc van der Linden deelt ‘onzekere’ foto uit de oude doos op Instagram

Bron: Instagram Diederik Gommers | Beeld: Videostill