Diederik Jekel ergert zich soms intens aan Matthijs van Nieuwkerk

Diederik Jekel vindt het soms ‘f*cking irritant!’

Diederik schuift regelmatig aan bij De Wereld Draait Door en zegt nu dat hij zich soms intens kan ergeren aan de ‘goedbedoelde’ opmerkingen van Matthijs van Nieuwkerk. Hij is van mening dat hij altijd met een 2-0 achterstand begint als hij daar aan tafel gaat zitten. 

Hij zou het zo graag anders zien.

Opmerkingen

De opmerkingen die hij bedoelt zijn vooral gericht op de complexiteit van bèta-wetenschap. “Mensen hebben vaak negatieve associaties. ‘Dit ga ik niet snappen, dit doet me denken aan vroeger, aan die nare docent, aan examenstress, ik ben altijd zo dom…'” Het is volgens Jekel best ‘uniek’ dat je over die vorm van wetenschap met trots kunt zeggen dat je het niet snapt. Matthijs van Nieuwkerk is een van de mensen die opmerkingen maakt waaruit blijkt dat hij denkt het toch niet te snappen. Hij maakt, volgens Jekel, dan opmerkingen als ‘ik ben ook maar een eenvoudige schoenlapper’ of ‘we hebben niet allemaal jouw hersenen’. “Allemaal goedbedoeld”, denkt Jekel “maar wel ‘f*cking irritant!”

Onzin

Diederik wil graag dat mensen pas na het verhaal concluderen of ze het snappen of niet en niet al bij het begin. Hij probeert het altijd zo goed en makkelijk mogelijk uit te leggen en vaak is het ook wel degelijk begrijpelijk. Dat gaat hij ook proberen met het onderwerp voeding in het programma Vetgelukkig?!. Hij wil daarin graag wat vertellen over de grote onzin op voedselgebied. “Van dogma’s word ik bijvoorbeeld recalcitrant. Koolhydraten zijn de duivel, brood is dodelijk, alle E-nummers zijn slecht… terwijl E948 gewoon voor zuurstof staat. Nou, zuurstof is echt top hoor, dat zou ik elke dag aan je dieet toevoegen!”

Lees ook: Heftig: Prinses Mabel vertelt openhartig over overlijden Prins Friso

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Telegraaf | Beeld: videostill 7DTV