Diederik Jekel vraagt vriendin op bijzondere manier ten huwelijk

diederik jekel

‘De hele escaperoom had ze uitgespeeld’

Diederik Jekel vroeg dit weekend zijn vriendin Eline ten huwelijk. En de wetenschapsjournalist zou zichzelf niet zijn als hij dat niet op een slimme manier zou aanpakken. Hij verzon iets heel bijzonders, zo maakte hij bekend op Instagram.

Toekomst

“Deze zaterdag viel er een envelop op de deurmat met daarin een usb-stick en een sleuteltje en meer gekke dingen”, zo schrijft hij bij een reeks foto’s. Zijn vriendin Eline opende de video, waarin de toekomstige Diederik te zien was die een oproep aan haar deed, vertelt hij. “We hebben een geweldig leven gehad, maar een experiment is misgegaan.” Het was aan zijn vriendin om die toekomst samen te redden.

Puzzeltocht

Door middel van een hele speurtocht die Diederik tot in detail had uitgestippeld, moest Eline hun toekomst redden. Zo moest ze haar hoogtevrees overwinnen om de Sint Maartenkerk te beklimmen, heilige beelden verzamelen, met een metaaldetector diverse items opzoeken, puzzels met UV-verf oplossen en kisten openen door hun dates op volgorde aan te raken. “Kortom: de hele zelfgemaakte escaperoom uitgespeeld”, zegt Diederik.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Diederik Jekel (@diederikjekel)

Ring

Waar dit alles toe leidde? “Bovenop de kerktoren stond een kist die openging als ze de vier heiligen op de deksel neer had gezet. Daarin zat de ring.” Een prachtig en romantisch gebaar van de journalist voor zijn vriendin, die wel enorm verbaasd moet zijn geweest bij deze hele organisatie. En dan natuurlijk de vraag der vragen: zei ze ja? “De liefste, mooiste, slimste, grappigste en fijnste vrouw, met het allergrootste hart zei: Ja! En daarmee ben ik de gelukkigste man op aarde.”

Felicitaties

In de reacties onder de post regent het felicitaties. Zo schrijft collega van Beat the Champions Devrim Aslan: “Wat een topnieuws!! Het is jullie van harte gegund. Opdat jullie nóg meer geluk samen hebben.” Ook Chantal Janzen feliciteert het gelukkige stel. Alle collega’s van RTL Boulevard reageren eveneens met felicitaties en vooral ontzettend veel hartjes. Wij wensen Diederik en Eline veel geluk samen!

Lees ook: Zien: zo ziet de vriendin van wetenschapsjournalist Diederik Jekel eruit

Bron: Instagram @diederikjekel | Beeld: BrunoPress