Let op: het is geen goed teken als je dier met zijn hoofd tegen de muur staat

huisdier huisdieren hoofd

Zie je dieren dit doen? Schakel dan direct een dierenarts in

Wij geven onze huisdieren alle liefde en aandacht die ze verdienen. Geven ze pootjes of kopjes, dan begint ons hart al te smelten. Sommige dieren drukken ook met hun kop tegen een stevig oppervlak aan, zoals een muur. Hoewel we misschien kunnen denken dat dit een aandoenlijke eigenschap is, is niets minder waar. Dit fenomeen bij dieren genaamd ‘head pressing’ is veel gevaarlijker dan je zou verwachten.

Deskundigen stellen dat dit fenomeen duidelijk aangekaart moet worden bij eigenaren van (huis)dieren.

Dieren

Een dier dat het fenomeen ‘head pressing’ vertoont, laat zo eigenlijk zien dat er iets met hem of haar aan de hand is. Hierbij rusten of drukken ze hun hoofd tegen een stevig oppervlak aan. Omdat dieren niet kunnen praten of op een duidelijke manier kunnen aangeven dat ze ergens last van hebben, laten ze dat op een andere manier zien. Het dier probeert met ‘head pressing’ aan te geven dat er iets niet goed is.

‘Head pressing’

Volgens dierenartsen en deskundigen duidt ‘head pressing’ bijna altijd op een neurologische aandoening. Dit kunnen veel verschillende neurologische aandoeningen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hersenschade, tumoren, infecties of andere problemen. Noodzakelijk is dan ook om per direct medische hulp in te schakelen voor het dier als je het dit ziet doen. Een voor de hand liggende verklaring waarom dieren dit doen is om hoofdpijnklachten te verminderen. Echter is het voor de meeste dieren vaak ongebruikelijk om aan hoofdpijnklachten te lijden.

Lees op de volgende pagina de overige symptomen, oorzaken en de juiste behandeling voor dieren die ‘head pressing’ vertonen.

Pagina 1/2