Hartverscheurend: dierenarts geeft dodelijk spuitje aan verkeerde hond

hond overleden dierenarts

De dierenarts belde het verkeerde baasje op

In het Amerikaanse Utah stond het leven van een familie op z’n kop. De familie bracht hun zieke hond Ziggy naar de dierenarts, waarna bleek dat de viervoeter een dure operatie moest ondergaan. Midden in de nacht ontving de familie een telefoontje waaruit bleek dat Ziggy overleden was. Hartverscheurend, aangezien het overlijden van Ziggy het gevolg was van een vergissing. 

Een dure operatie

De kleine viervoeter had moeite met het doorslikken van zijn voedsel. Volgens de dierenarts moest Ziggy een dure operatie ondergaan. De familie aarzelde geen moment en liet Ziggy onder het mes gaan. “Geld was geen belemmering”, vertelde Andrea Martinez, het baasje van Ziggy, aan een lokale tv-zender. “Hij was ons schatje, het beste vriendje van mijn dochter.”

Een verlaat telefoontje

Na de operatie zou de huisarts de familie bellen. Het telefoontje kwam echter pas na middernacht en verliep anders dan de familie had gedacht. De dierenarts vertelde dat Ziggy het niet had gehaald. Nadat Martinez doorvroeg en in de wacht werd gezet kwam het vreselijke nieuws naar buiten: er was sprake van een vergissing.

Het verkeerde baasje

Tijdens de operatie van Ziggy bleken de kosten een stuk hoger uit te vallen. Halverwege de operatie heeft de dierenarts naar het verkeerde baasje gebeld om te vragen of de operatie doorgang moest vinden, of dat Ziggy ingeslapen mocht worden. Dit baasje – van een andere hond die óók Ziggy heet – koos vanwege het hoge geldbedrag voor de laatste optie. Ziggy kreeg een dodelijk spuitje en werd ingeslapen.

Excuses aangeboden

Het tragische nieuws viel de Amerikaanse familie zwaar. De dierenarts heeft inmiddels z’n excuses aangeboden en de kosten voor zowel de urn als de ingreep vergoedt. Martinez deelt haar verdriet met de lokale tv-zender en geeft aan: “Ik wou dat wij de beslissing hadden kunnen nemen. Ik wou dat we alles hadden kunnen doen om hem te redden.”

Lees ook: Daders gezocht: kat gruwelijk om het leven gebracht met vuurwerk

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash