‘Dikste jongen van de wereld’ Arya Permana (13) valt ruim 100 kilo af

dikste jongen ter wereld kilo

De Indonesische jongen woog op 10-jarige leeftijd 192 kilo

Voor de Indonesische jongen, Arya Permana (13), was het leven van een normaal bestaan ondenkbaar. De jongen werd op 10-jarige leeftijd de ‘dikste jongen van de wereld’ genoemd, omdat hij bijna 200 kilo woog. De jonge jongen zou zijn levensstijl drastisch moeten omgooien, anders zou hij het niet overleven.

Gelukkig kunnen we zien dat Arya de uitdaging met zijn gewicht is aangegaan.

‘Dikste jongen ter wereld’

Arya kwam bij zijn geboorte ter wereld als een kerngezonde jongen van 3,8 kilogram. Dat hij een grote eetlust had was volgens zijn ouders juist een teken van een goede gezondheid. “We hebben hem te veel verwend, maar als ouder hou je nou eenmaal van je kind”, zo vertelt de vader van Arya in een interview.

Ongezond dieet

Toen Arya de leeftijd van vijf jaar bereikte begon hij steeds meer te groeien. Drie jaar geleden was voor Arya het hoogtepunt, toen was hij 10 jaar oud. Hij woog destijds 192 kilo. Zijn dieet bestond voornamelijk uit snoep, frisdrank en kant-en-klare noodles. Vanwege zijn gewicht kon de jongen niet meer naar school en speelde hij niet meer met zijn vrienden, daar was hij gewoonweg te moe voor. Een arts bood uiteindelijk zijn hulp aan waardoor Arya een maagverkleining onderging, samen met een streng dieet.

Overtollig vel

Dit werkte voor de jongen zo goed dat hij zelfs weer kon sporten. Met name badminton is zijn favoriete sport en na heel wat potjes is de jongen inmiddels ruim honderd kilo afgevallen. Na een lange tijd voelt Arya zich eindelijk weer net als zijn leeftijdsgenootjes. Waar hij nog wel veel moeite mee heeft is om zijn shirt uit te doen. Omdat hij zoveel kilo’s is verloren is hij blijven zitten met veel overtollig vel. “De dokter heeft een operatie aangeboden om de huid strakker te trekken. Dan kan ik mijn droom achterna: een voetballer worden.”

In de onderstaande video zie je het interview van de programmamakers van Barcroft TV die bij Arya langs gingen om te kijken hoe het nu met hem gaat:

Lees ook: Nikkie de Jager heeft geen kinderwens vanwege pestverleden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill, YouTube