Dinand Woesthoff spreekt openhartig over de dood: ’Ik kijk op een bepaalde manier ook uit naar de dood’

In 2004 verloor Dinand zijn grote liefde Guusje Nederhorst

Dinand Woesthoff en Lucy Woesthoff vormen al jaren een gelukkig stel, maar voor Lucy had Dinand al eerder een grote liefde: Guusje Nederhorst. Zij overleed in 2004 aan de gevolgen van borstkanker. Met radio-dj Ruud de Wild sprak Dinand onlangs openhartig over het overlijden van Guusje en de dood.

Overlijden van Guusje

In de podcast 30 Minuten Rauw spreekt Dinand openhartig met Ruud de Wild over de dood. Natuurlijk is er sprake van een gemis, maar de zanger probeert de dood niet als een groot kwaad te zien. “Het overlijden van Guusje is niet alleen een mooi plekje geworden, maar ik beschouw het als een voorrecht dat ik dat heb mogen doormaken”, vertelt hij.

Lering en licht

De zanger vertelt in het interview dat we opgroeien met het idee dat de dood het einde van het leven is en daardoor zien velen alleen de negatieve aspecten van de dood, alsof het ‘een dogmatisch onheil is’. De zanger bekijkt de dood echter op een andere manier. “Er zat zoveel lering in, zoveel licht in het donker. Dat licht zie je normaal niet.”

Een nieuw begin

Dinand merkt op dat mensen zich erg focussen op het donkere aspect dat de dood met zich meebrengt en dat dat gepaard gaat met veel zelfmedelijden. Maar ook dat ziet hij anders. “Als je langer met de dood samen mag zijn, dan merk je dat het eerder een vriend dan een vijand is.” Uit het gesprek met Ruud blijkt dat Dinand de dood niet vreest. “Ik kijk op een bepaalde manier ook uit naar de dood. Ik vind het leven fantastisch, maar ik zie de dood als het begin van iets nieuws. Daar ben ik best benieuwd naar.”

Kinderen Dinand Woesthoff

Samen met Guusje kreeg Dinand een zoon: Dean. Lang heeft Dean zijn moeder niet gekend, Guusje overleed een half jaar na de geboorte van haar zoon. Na het overlijden van Guusje vond Dinand de liefde bij Lucy. Samen met haar kreeg hij nog drie kinderen. Zoons Jimi en Che en dochter Leia Guusje.

Lees ook: Veel ontevredenheid onder verpleegkundigen en verzorgenden over salaris

Bron: 30 Minuten Rauw | Beeld: Hollandse Hoogte, Sander Koning