5 dingen die je nog niet wist over dj Tiësto

dj tiesto

Wat weten we eigenlijk van deze Nederlandse superster?

We kennen dj Tiësto als een van Nederlands grootste artiesten. Tiësto (51), die eigenlijk Tijs Michiel Verwest heet, draait al vanaf jongs af aan flink wat platen. De superster bracht hit na hit uit en is op dit moment dolgelukkig met zijn kersverse vrouw Annika. Maar wat weten we nu eigenlijk nog meer over de Hollandse superster? Wij vertellen je 5 dingen die je nog niet wist over Tiësto. 

1. Een carrière als chef

Of Tiësto al vanaf jonge leeftijd droomde van een dj-carrière? Nee, absoluut niet. Tijs wilde graag op veel plekken draaien, maar had toentertijd niet verwacht hier flink veel geld mee te verdienen. In een interview met Scotsman gaf de dj aan dat hij had verwacht een chef te worden. Hij houdt enorm veel van koken en heeft altijd iets gehad met het ‘mixen van elementen’.

2. Draaien in de lokale kroeg

Vanaf 12-jarige leeftijd begon de passie voor muziek bij Tiësto te komen. Hij begon te draaien op kleine schoolfeesten en in lokale kroegen. Zo begon Tiësto te draaien in Het Bredase swingcafé de Lendte. Tot 1999 draaide Tijs in kleine clubs, waarna hij tijdens een eenmalig optreden op Innercity in de Amsterdamse RAI doorbrak. Met groot succes, want volgens berekeningen van De Ondernemer heeft de Nederlandse Tijs een geschat vermogen van 120 miljoen euro. Geen gek idee dus, zo’n dj mixer kopen.

3. Tiësto onder andere aliassen draait

Dacht je dat dj Tiësto enkel zijn trance en dance hits draaide, dan heb je het mis. Tiësto maakte onder een aantal andere namen muziek, namelijk onder andere Da Joker, DJ Limited, Allure en Paradise in Dubs. De dj heeft veel verschillende muziekstijlen geproduceerd. Vooral hardcore, hardcore techno en hardstyle waren de stijlen waar Tiësto een tijd geleden veel van hield.

4. Glowsticks worden niet gewaardeerd

Ondanks dat het misschien raar klinkt, heeft Tiësto een afkeer tegen glowsticks. In één van zijn tours – de Elements of Life-tour – accepteerde Tiësto geen glowsticks. De dj deed hierbij een poging zich niet te associëren met het stereotype raver die met flink wat alcohol of drugs op met een glowstick zwaait. Tiësto wilde naar eigen zeggen niet meewerken aan dit imago.

5. Tiësto ooit een heel restaurant afhuurde

Dat de artiest onlangs getrouwd is met Annika Backes (22), is niets nieuws. De 27 jaar jongere Annika gaf vorig jaar het jawoord aan haar Tijs Verwest. Echter ging hier een romantisch moment aan vooraf. Tiësto huurde namelijk een heel restaurant af voor zijn Annika, om haar vervolgens op deze romantische plek ten huwelijk te vragen.

Lees ook: Lifehack: deze geheime trucjes op Spotify kende je nog niet

Bron: HLN | Beeld: Videostill YouTube