Transfernieuws: Dionne Stax gaat aan de slag bij nieuwe omroep

Dionne Stax

De presentatrice gaat terug naar haar roots

Dionne Stax is sinds 2019 werkzaam bij AVROTROS als presentatrice en programmamaker. Deze omroep laat ze nu achter zich, Stax verhuist namelijk naar Omroep MAX. Daar presenteerde ze al het programma Van onschatbare waarde

Omroep MAX

Dionne begon haar televisiecarrière in 2012 bij de NOS, waar ze het NOS Journaal mocht presenteren. Daar werkte ze tot 2019, terwijl ze ondertussen al klussen deed voor Omroep MAX. Zo presenteerde ze Nederland Slaapt en Van Onschatbare Waarde. Vanaf het najaar gaat Dionne exclusief programma’s maken voor Omroep MAX. De presentatrice zal onder meer het programma Aria voor haar rekening nemen, een muzikaal programma waarin nieuw operatalent wordt gezocht.

Warm bad

“MAX gaf me als eerste de kans om mij als presentator te ontwikkelen”, vertelt Stax. “Dat heb ik enorm gewaardeerd, want daardoor ben ik nog meer van het tv-vak gaan houden. MAX voelt dan ook als een warm bad, een club waar ik me thuis voel.” Het is niet de eerste overstap die de presentatrice maakt. Bijna twee jaar geleden verhuisde ze al eens van de NOS naar AVROTROS. Daar presenteerde ze televisieprogramma’s als het Gouden Televizier-Ring Gala en DNA Onbekend. Ook begon ze met radio maken, in het programma Stax & Toine. Eind februari bleek dat ze radio en televisie niet kon combineren, waarna ze met radio stopte.

Blij met komst

Niet alleen Dionne is blij met de overstap, ook Omroep MAX-directeur Jan Slagter is enthousiast. “We kennen Dionne natuurlijk al langer en werken altijd met veel plezier samen. Des te leuker is het dat ze nu vast onderdeel wordt van ons team”, aldus Slagter.

Lees ook: Dionne Stax neemt zichtbaar geëmotioneerd afscheid van NOS

Bron: AD | Beeld: Brunopress