Nieuwslezeres Dionne Stax gaat de NOS verlaten

Dionne laat weten toe te zijn ‘aan iets nieuws’

De NOS maakt vandaag bekend dat nieuwslezeres Dionne Stax de omroep gaat verlaten. Vanaf oktober gaat de 34-jarige blondine naar AvroTros om voor NPO Radio 1 een dagelijks radioprogramma samen met Toine van Peperstraten te presenteren. Dagelijks zal het actualiteitenprogramma tussen 14:00 en 16:00 uur worden uitgezonden, op de huidige plek van EenVandaag. Het programma van EenVandaag krijgt minder zendtijd en zal vanaf volgend jaar tussen 16:00 en 17:00 te beluisteren zijn.

Naast radio zal Dionne Stax ook voor de AvroTros op tv aan de slag gaan.

Dionne Stax

Tot zover bekend zal de nieuwslezeres en presentatrice onder andere het programma DNA Onbekend presenteren en andere nieuwe programma’s die nog in ontwikkeling zijn. Dionne deelt haar nieuws via Instagram en laat weten wel enige moeite te hebben met het afscheid van ‘het veilige, warme NOS-nest’. Twaalf jaar geleden begon Dionne hier al als stagiaire. “En wat heb ik sindsdien al veel moois mogen doen en maken. Ontelbaar veel journaals, koningsdagen, verkiezingsuitzendingen en programma’s. Het was een bijzondere en leerzame reis.” Dionne laat weten toe te zijn ‘aan iets nieuws’. “Helemaal uit mijn comfortzone, reuze spannend, maar wat heb ik er zin in! Voorlopig blijf ik nog even bij de NOS te zien, dit najaar ga ik een mooi, nieuwe avontuur beginnen.”

Transfer naar AvroTros

Met de komst van Dionne is mediadirecteur van AvroTros Bart Barnas erg blij. Haar sporen heeft ze volgens hem ruimschoots verdiend bij de NOS. “In relatief korte tijd heeft ze bewezen dat ze een uitstekende en veelzijdige presentatrice is. Het is goed nieuws voor de publieke omroep dat Dionne ervoor kiest om zich bij AvroTros verder te ontwikkelen als allround presentatrice op televisie en radio”, aldus Barnas. Dankzij deze transfer naar AvroTros is de kans groot dat Dionne ook de presentatie van het Eurovisiesongfestival op zich neemt. Dit zal volgend jaar in Nederland plaatsvinden. De omroep is mede-organisator van het Europese liedjesspektakel. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

12 jaar geleden begon ik als stagiair bij de @NOS en wat heb ik sindsdien veel moois mogen doen en maken. Ontelbaar veel journaals, koningsdagen, verkiezingsuitzendingen en programma’s. Het was een bijzondere en leerzame reis. Maar het is tijd voor iets nieuws. Ik stap de journaalstudio uit en ga aan de slag bij @omroep.avrotros. Ik krijg de kans om daar radio en verschillende tv programma’s te maken. Helemaal uit mijn comfortzone, reuze spannend, maar wat heb ik er zin in! Tegelijkertijd is het ook even slikken, ik neem afscheid van het veilige, warme NOS nest. Voorlopig ben ik nog even bij de NOS te zien, dit najaar ga ik een mooi, nieuwe avontuur beginnen. #avrotros #nos #nieuwestap ? @petronellanitta ? @hannasuurlandstyling ? @selkestojancichairandmakeup

Een bericht gedeeld door Dionne Stax (@dionne_stax) op

Lees ook: Johnny de Mol en Anouk van Schie verwachten tweede kindje!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: De Telegraaf, Instagram Dionne Stax | Beeld: Hollandse Hoogte, Anneke Janssen