Disney ontslaat 7000 medewerkers

disney

De organisatie kampt met tegenvallende resultaten

The Walt Disney Company heeft aangekondigd dat er 7000 werknemers ontslagen zullen worden. Het ontslag is onderdeel van een grote reorganisatie en waarschijnlijk het resultaat van tegenvallende resultaten op streamingplatform Disney+. 

Drie takken

De organisatie deelt alle activiteiten vanaf nu in in drie categorieën: een entertainmenttak, een sporttak en een tak met de Disney-attractieparken. Deze reorganisatie is volgens algemeen directeur Bob Iger nodig om kostenefficiënter en gecoördineerder te werk te kunnen gaan. Het is niet de eerste keer dat Disney een nieuwe weg inslaat: ook in 2018 en 2020 kondigde het bedrijf een reorganisatie aan. Beide keren werden alle pijlen gericht op de groei van de streaming, en ook deze keer blijft Disney+ prioriteit.

Kritiek op bedrijfsvoering

Niet iedereen was het eens met de bedrijfsvoering van directeur Iger, die de organisatie van 2005 tot 2020 al leidde en vorig jaar na twee jaar ‘pauze’ weer terugkeerde. Aandeelhouders van Disney klaagden eerder al over de hoge kosten die streamingplatform Disney+ maakte, waarop Iger toegaf dat het bedrijf wellicht te agressief te werk is gegaan in een poging om kijkers binnen te halen.

Ook lage cijfers bij concurrenten

Niet alleen The Walt Disney Company kampt met tegenvallende cijfers. Ook concurrent Netflix lijkt het moeilijker te krijgen. De populaire streamingdienst kondigde aan dat in een aantal landen kijkers maar liefst zes euro extra moeten betalen als zij hun account met anderen delen – iets dat waarschijnlijk het gevolg is van dalende streamingcijfers op het platform.

Lees ook: Goed nieuws: we zijn gezonder gaan eten

Bron: NOS | Beeld: iStock