Dít detail was je vast nog niet opgevallen aan de nieuwe foto’s van Máxima en de prinsesjes

Máxima
Beeld RVD©

Was jou dit al opgevallen aan de foto’s van Máxima en haar dochters?

Heb jij de portretfoto’s van onze koningin en haar dochters al gezien? De reacties op de nieuwe foto’s van koningin Máxima en de prinsesjes zijn ontzettend lovend en wij kunnen niet anders dan het daar roerend mee eens zijn. “Verrassend”, “bijzonder” en “heel mooi”, zijn slechts een paar van de vleiende reacties op de plaatjes van koningin Máxima en haar kinderen.

 

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander schoot fotograaf Erwin Olaf de portretfoto’s.

Dichtbij
“Als een cadeautje voor hun vader en man”, zegt Olaf. De foto’s zijn anders dan anders, ze zijn van veel dichterbij gemaakt en ogen een stuk persoonlijker en serieuzer dan de gebruikelijke portretten van de koninklijke familie. “Het was heel impulsief om zo dichtbij te gaan. Die intimiteit van zo close trekt mij heel erg aan. Het is een moeder met dochters die wij altijd van dichtbij zien, maar niet echt kennen”, aldus Olaf.

Handtekening
Prachtige portretten, dat is één ding dat vaststaat. Maar als je goed kijkt, zie je nog een heel bijzonder detail op de foto’s. De fotograaf is namelijk zélf in alle foto’s te zien! Huh? Ja echt, kijk maar eens heel goed naar de ogen van Máxima, daar zie je hem staan! Sinds zijn serie Paradise in 2001 poetst Olaf zichzelf niet meer weg. “Dat vond ik niet kloppen,” verklaart hij aan het AD. “Maar het is niet bijzonder hoor. Dat komt doordat ik voor een lichtbron sta.”  Ziet hij de weerspiegeling als een soort handtekening? Olaf lacht: “Als u dat zo ziet, vind ik dat heel fijn. Maar dan moet ik wel wat beter op mijn houding gaan letten. Ik zit soms nogal in elkaar gezakt.”

Deze tip bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: AD | Beeld RVD