Iedereen is helemaal weg van dít hondenras en wij snappen wel waarom!

De mopshond is van zijn troon gestoten!

Je hebt het vast al vaker gehoord, een bepaald hondenras dat op dat moment helemaal ‘in de mode is’. Zo waren de Dalmatiërs helemaal hip nadat de Disneyfilm 101 Dalmatiërs uitkwam, en is het Chihuahua ras ook voor een langere periode behoorlijk populair geweest. Eén van de meest populaire hondenrassen van afgelopen tijd, die vast ook niet aan je voorbij is gegaan, is de mopshond en de labradoodle. 

Laten we dit even voorop stellen: een hond is natuurlijk geen accessoire, maar een levend wezen waar je 24 uur per dag aandacht voor moet hebben. Toch is het leuk om te weten:  welk hondenras is op dit moment het meest populair?

Mopshond van de troon gestoten
De schattige mopshond is van zijn troon verstoten en de plek voor het meest populaire hondenras van dit moment is ingenomen door: de teckel! Met hun lange lijf, korte pootjes en zachtaardige karakter is dit natuurlijk ook wel een hartveroverend ras. Daarnaast staan ze ook nog bekend om hun intelligentie en eigenzinnigheid en zijn ze enorm moedig en nieuwsgierig.

Fashionable
Maar wat maakt het nou dat deze kleine beestjes nu ineens zo populair zijn? Daar kwam modewebsite Elle mee, want zij signaleerde dat verschillende modemerken teckels gebruiken op hun kleding, schoenen en oorbellen. Fashionable en schattig dus!

 

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pinterest