Dit is de leeftijd waarop je volgens de wetenschap ’te oud’ bent om uit te gaan, wat vind jij?

 

uitgaan

Hoe oud was jij toen je niet meer op stap ging?

Van avondje barhangen met vrienden tot een woeste avond in een nachtclub: uitgaan is iets dat we allemaal wel hebben gedaan. Als je in de twintig bent is dit een belangrijk onderdeel van je sociale leven en ga je vaak elk weekend op stap. Zodra je ouder wordt reduceren deze avondjes tot een uitzondering en op een gegeven moment zit je toch echt liever in je pyjama op de bank te Netflixen dan dat je je vrije tijd in een drukke kroeg doorbrengt. 

Dit is een natuurlijk proces dat bij de meeste mensen ongeveer gelijk verloopt, op een bepaalde leeftijd heb je er vaak simpelweg geen behoefte meer aan. Maar dat er een wetenschappelijk ‘bewezen’ leeftijd is waarop je ’te oud’ bent om nog op stap te gaan, dat wisten wij niet. Als we Britse onderzoekers moeten geloven is die er wel degelijk. Uit een onderzoek onder vijfduizend mensen zei ruim een derde van de ondervraagden dat er niets zo sneu is dan veertigers en vijftigers die zich op een feest omringen met mensen van in de twintig. 37 wordt onder de respondenten beschouwd als de leeftijd waarop je eigenlijk niet meer uit zou moeten gaan.

Bij de meeste mensen is dit overigens al eerder, zo gaf het meerendeel van de ondervraagden aan dat ze rond hun 31ste stoppen met uitgaan.Ook gaf de helft van de ondervraagden aan dat ze liever een avond op de bank hangen dan dat ze gaan stappen in een club. De prijs van een avondje uit speelt een belangrijke rol in deze beslissing, maar ook de ochtend erna houdt veel mensen tegen. En jij, ga jij nog regelmatig de hort op of lig je liever gestrekt op de bank? Laat het ons weten in de reacties!
Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: Pexels