Dit is waarom Cristiano Ronaldo geen tattoos heeft

Ronaldo

Is jou dit weleens opgevallen?

Menig voetballer zit helemaal onder de tattoos. Denk bijvoorbeeld aan Memphis Depay of Lars Veldwijk. Toch zijn er ook voetballers die geen inktplaatje op hun lichaam hebben. Een daarvan is een hele bekende, namelijk Cristiano Ronaldo.

Tatoeages

De gespierde Cristiano heeft een lichaam waar je u tegen zegt. De voetballer is vaak niet bang om zijn afgetrainde lichaam te showen wanneer hij bijvoorbeeld een goal heeft gescoord. Maar, als hij zijn shirt uit doet, valt het fans op dat hij helemaal geen enkele tattoo heeft, terwijl dit voor veel van zijn collega-voetballers wel geldt. Waarom de profvoetballer niet onder de tattoos zit? Daar heeft hij een belangrijke reden voor.

Bloed doneren

Soms kun je geen tattoo nemen omdat het niet bij je beroep past of omdat je bang bent voor de pijn. Bij Ronaldo is dit niet het geval, maar heeft hij er wel een andere reden voor. De voetballer doneert namelijk regelmatig bloed. Als je net een tatoeage hebt gezet, moet je vier maanden wachten voordat je weer bloed mag doneren. Voor Ronaldo was dat genoeg reden om er geen te laten zetten. Hij doneert niet zomaar bloed, maar is daarmee begonnen toen het zoontje van een teamgenoot en vriend, Carlos Marins, in 2011 leukemie kreeg. Het jongetje had toen een bloedinfuus en beenmerg nodig. Cristiano is destijds begonnen met doneren en heeft in 2015 zelfs in samenwerking met bedrijf Abbott een campagne opgericht zodat meer mensen gingen doneren. Lekker bezig, Cristiano!

De wereldster voetbalt op dit moment bij Manchester United, de club waar voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag komend seizoen aan de slag gaat.

Lees ook: Erik ten Hag over terugkeer Johan Derksen: ‘Dan kan Overmars ook terug naar Ajax’

Bron: Girlscene | Beeld: BrunoPress