Dit land gaat het Songfestival winnen volgens wedkantoren

En dit is waar Nederland gaat eindigen

Het duurt nog iets meer dan twee maanden, maar dan barst het Songfestival weer los. Inmiddels zijn bijna alle inzendingen bekend. Daarom wordt er nu door wedkantoren volop gekeken naar wie de felbegeerde Eurovisie-trofee dit jaar in de wacht zal slepen.

Wedkantoren zetten in op Songfestival

Zoals elk jaar kijken bookmakers, of wedkantoren, uitgebreid naar de inzendingen van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar is daar, ondanks de veranderde opzet, geen uitzondering op. De reden dat de wedkantoren hiermee in het nieuws komen, is omdat het vaak een goed beeld geeft van de uiteindelijke resultaten van de liedjeswedstrijd.

Douze points voor…

Volgens de bookmakers is de eerste plaats dit jaar voor Zwitserland. Met het nummer Tout l’univers gooit artiest Gjon’s Tears hoge ogen bij de wedkantoren. Het Franstalige nummer kan volgens de ‘bookies’ rekenen op een eerste plaats. De Zwitserse zanger (volledige naam: Gjon Muharremaj) staat met stip op één met een winkans van maar liefst 18 procent. Op de tweede plek staat Bulgarije, die met Victoria het nummer Growing Up is Getting Old 9 procent kans hebben om te winnen. De derde plek wordt gedeeld door IJsland, Zweden en Frankrijk.  Zij hebben allen 7 procent winkans volgens de wedkantoren.

En Nederland?

De Nederlandse inzending, Birth of a New Age van Jeangu Macrooy, doet het helaas niet zo goed bij de bookmakers. Het nummer heeft een winkans van slechts één procent en staat dan ook op de 24e plaats. Zelfs Malta, die hun Eurovisie-nummer nog niet hebben onthuld, doet het beter. Hun artiest Destiny staat op dit moment op plek acht.

Bekend gezicht op de vijftiende plek

Overigens is Jeangu Macrooy niet de enige bekende die we op het Songfestival in Rotterdam terug gaan zien. Stefania, die dit jaar voor Griekenland een gooi doet naar de douze points, is namelijk half Nederlands. In 2016 was zij onderdeel van Kisses, het meidengroepje dat voor Nederland naar het Junior Eurovisie Songfestival afreisde. Dit jaar staat ze echter voor Griekenland op de bühne. Volgens de wedkantoren kan haar nummer Last Dance op een vijftiende plek rekenen.

Lees ook: Duncan Laurence oog in oog met idool: ‘Zo leuk om je te ontmoeten’ 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill YouTube, AvroTros