Dit was Mia en Dion’s inspiratie voor het nummer Burning Daylight

songfestival 2023

En zo leerden de twee elkaar kennen

Vanavond zullen Mia Nicolai en Dion Cooper ons land vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Hoog tijd om erachter te komen hoe het nummer Burning Daylight nou eigenlijk is ontstaan.

Gekoppeld

Mia Nicolai en Dion Cooper leerden elkaar pas vorige zomer kennen toen Duncan Laurence hen koppelde. Nadat ze elkaar in de ogen keken, voelden zij meteen een sterke chemie, die ook muzikaal bleek te kloppen. Sindsdien zien ze elkaar bijna dagelijks. Dion kent Duncan inmiddels zo’n zeven jaar en Mia raakte tijdens de pandemie via Duncans lover en liedjesschrijver Jordan bevriend met hem. Uiteindelijk schreven ze met z’n vieren de ballad Burning Daylight.

Inspiratie

In de kwetsbare ballad Burning Daylight zingt het duo over vallen en opstaan. Hun inspiratie? Mia verwerkte het onrustige gevoel dat ze als tiener had: wat moet ik eigenlijk in het leven? Ze werd gepest en kon zich eenzaam voelen. Dion zingt over de break-up met zijn ex op zijn eenentwintigste. Het kantelpunt in zijn leven, want vanaf toen ging hij vol voor zijn eigen geluk, de muziek. Mia: “De boodschap is: laat jezelf gaan. Geef niet te veel om wat andere mensen denken.” Dion: “En als iets niet werkt voor je, weet dat je de keuze hebt om dingen beter te maken.” Samen hebben ze één groot doel: winnen natuurlijk!

Dit artikel is te lezen in de nieuwste Grazia, nu in de winkels! 

Lees ook: Zangeres S10 deelt Eurovisie Songfestival punten uit namens Nederland

Bron: Grazia | Tekst: Rose Lee Szarsynski | Beeld: Eurovision.tv