Dochter (8) Jochem Myjer heeft ernstige ziekte. Wij wensen ze veel sterkte!

Dochter Limoni blijkt sinds september te lijden aan Narcolepsie

Het fijne nieuws dat Jochem Myjer (40) was genezen van een tumor in zijn ruggenmerg, werd voor het gezin snel overstemt door vreselijk nieuws. Destijds kwamen ze erachter dat hun dochter Limoni lijdt aan Narcolepsie, een slaapstoornis waarbij haar lichaam niet aangeeft wanneer ze moet slapen of wanneer ze moet wakker worden.

Cabaretier Jochem Myjer bracht dit nieuws in een Instagrampost naar buiten. Zijn dochter blijkt al enige tijd te lijden aan de slaapziekte, maar Jochem heeft dit bewust nog een tijdje stilgehouden. Het kwam ter sprake toen hij in gesprek was met actrice Loes Haverkort voor een interview in LINDA. De ziekte van Limoni kwam toen aan bod en daarom treedt de cabaretier er nu ook mee naar buiten op Instagram.

Slaapprobleem
“Dat heb ik bewust een tijdje voor mij gehouden”, vertelt hij op zijn pagina. “Vanaf september is zij plotseling ziek geworden. Ze mist het stofje dat zorgt dat je overdag wakker bent en ’s nachts slaapt. De ziekte heet Narcolepsie”. Echter is niet alleen het slapen een probleem. De ziekte van zijn dochter gaat ook gepaard met andere heftige dingen. Zo ervaart Limoni levensechte nachtmerries die erg heftig zijn en heeft ze kortstondige spierverslappingen.

Jochem laat weten dat het leven van zijn dochter -met ups en downs- inmiddels weer aardig op de rit is. “Nu weet ik dat ieder huisje zijn kruisje heeft. Iedereen heeft tegenslagen en geluk in het leven. Ik ook!”

Naar buiten treden
In september werd zijn dochters ziekte bekend, maar nu pas treedt Jochem ermee naar buiten. “Voor de duidelijkheid: de reden waarom ik toch besloten heb om dit over mijn dochter te vertellen, is om de ziekte Narcolepsie nog meer bekendheid te geven.” Hij benadrukt dat hij dit niet doet om met zijn eigen leed en dat van zijn gezin te koop te lopen. Jochem vindt niet dat het leven van hem en zijn gezin dramatischer is dan dat van een ander. “Maar ik heb het gevoel als vader dat er wellicht in de toekomst een medicijn kan komen voor deze nare slaapstoornis/ziekte zodat mijn lieve dochter ooit misschien weer een normaal leven kan leiden.”

Woensdag is de nieuwe Linda te koop. Voor dit blad hebben de talentvolle en bloedmooie Loes Haverkort en ik elkaar mogen interviewen. The beauty and the beast! 🙂 Het werd een fijn, gezellig maar ook intiem gesprek over onder andere werk en gezin. Daarbij kwam ook de ziekte van onze dochter Limoni ter sprake. Dat heb ik bewust een tijdje voor mij gehouden. Vanaf september is zij plotseling ziek geworden. Ze mist het stofje die zorgt dat je overdag wakker bent en ‘s nacht slaapt. Die ziekte heet Narcolepsie. Dit gaat gepaard met heftige levensechte nachtmerries en kortstondige spierverslappingen. Inmiddels hebben wij in samenwerking met haar fantastische school, Sein en Lwoe haar leven weer aardig op de rit. Met ups en downs. Maar we hebben nu een heerlijke vakantie. Nu weet ik dat ieder huisje zijn kruisje heeft. Iedereen heeft tegenslagen en geluk in het leven. Ik ook! Voor de duidelijkheid. De reden waarom ik toch besloten heb om dit over mijn dochter te vertellen, is om de ziekte Narcolepsie nog meer bekendheid te geven. Niet om met mijn eigen leed en dat van mijn gezin te koop te lopen. Ons leven is niet dramatischer dan van iemand anders. Maar ik heb het gevoel als vader dat er wellicht in de toekomst een medicijn kan komen voor deze nare slaapstoornis/ziekte zodat mijn lieve dochter ooit misschien weer een normaal leven kan leiden. Ons stoere vrouwelijke Freek Vonkje! En dat wordt mijn missie en die van Marloes zolang wij leven! In de nabije toekomst ga ik kijken hoe ik dat vorm ga geven. Liefs jochem

Een bericht gedeeld door Jochem Myjer (@jochemmyjer) op

Bron: LindaNieuws | Beeld: Hollandse Hoogte, Instagram