Zo ziet de inmiddels 19-jarige dochter van Jan Peter Balkenende eruit

Balkenende

Wat een mooi meisje

Ze was nog maar drie jaar oud toen haar vader Jan Peter Balkenende minister-president werd van ons kikkerlandje. Opgroeien met een beroemde vader lijkt ons op sommige momenten best pittig. Haar achternaam staat onlosmakelijk verbonden met haar vader, zelfs nu haar vader geen minister-president meer is- en daarom veranderde ze niet lang geleden haar achternaam.

Ongeveer een jaar geleden veranderde ze haar achternaam.

Naamswijziging

De mededeling dat je achternaam Balkenende is, wordt vrijwel altijd gevolgd door de vraag of je misschien familie bent van onze voormalig minister-president. De dochter van Jan Peter zelf ondervond dit als geen ander. Om die reden besloot de 19-jarige Amelie om haar achternaam te veranderen en die van haar moeder aan te nemen. Sinds mei 2018 gaat ze niet meer door het leven als Amelie Balkenende maar als Amelie Hoogendijk.

Moeder

De moeder van Amelie is Bianca Hoogendijk. Ze was de eerste Nederlandse vrouw van een minister-president die gewoon lekker haar eigen achternaam aanhield. Ze werkte als universitair docent arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vorig jaar begon Amelie zelf ook met een studie aan dezelfde universiteit.

Zo ziet ze er nu uit:

Lees ook: Zo ziet de zoon van Isa Hoes en Antonie Kamerling eruit

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Privé, Libelle | Beeld: Videostill RTL Late Night, Facebook Amelie Hoogendijk