Documentaire over Fernando Ricksens strijd tegen ALS grijpt je naar de keel

De documentaire laat de gemoederen niet onberoerd

In ‘Fernando Ricksen – de Finale Strijd’ is te zien hoe oud-voetballer Fernando Ricksen strijd tegen zijn ALS. De persoonlijke en ontroerende beelden van Fernando grijpen je meteen naar de keel. Met deze documentaire wil hij ALS een gezicht geven.

Zelfs mensen die nog nooit van de oud-voetballer hebben gehoord, zullen met tranen in de ogen zitten na het zien van de beelden.

Tijdens de Finale Strijd zie je hoe Fernando verzocht moet worden door anderen. Zijn vrouw voert hem en hij moet gewassen worden onder de douche.

Emotionele strijd 
Vooral een Fernando die zelf emotioneel wordt doet je veel emoties voelen. Wanneer hij in bed ligt en de vraag krijgt of hij zo nog wel wil blijven leven, krijg je het als kijker even te zwaar. Net als Fernando zelf die in huilen uitbarst. Het resultaat is indrukwekkend en emotioneel. Op Twitter gaven veel mensen hun mening over de indringende documentaire waarin Fernando wordt gevolgd in zijn zware strijd. ,,Het doet pijn Fernando Ricksen zo te zien. Gevangen in je eigen lichaam, afschuwelijk. Mooie docu, maar vooral verdrietig”, schrijft één van hen.

Fernando werd voor de documentaire acht maanden lang gevolgd.

Bron: Linda Nieuws. Beeld: Videostil de Finale Strijd