Protestorganisatie roept op tot lawaaidemonstratie op de Dam tijdens dodenherdenking

De demonstranten willen schreeuwen tijdens dodenherdenking

De organisatie ‘Geen 4 Mei voor Mij’ laat ook dit jaar weer van zich horen. Dit keer vragen ze mensen om mee te doen aan een lawaaidemonstratie op de Dam ten tijden van de dodenherdenking. Al dertien mensen hebben zich opgegeven om mee te schreeuwen en tientallen anderen zijn geïnteresseerd. Toch is het nog maar de vraag of de demonstratie door mag gaan. 

De VVD steekt er een stokje voor.

Lawaai

Op Facebook staat de tekst: “Nederland herdenkt oorlogsmisdadigers die niet onderdoen voor nazi’s. Wij zijn dit soort hypocrisie zat en willen een signaal geven aan de racisten die ons land regeren.” Duidelijke taal en dat is ook meteen de reden dat de groep lawaai wil maken tijdens de twee minuten stilte op 4 mei. Ze vinden het belachelijk dat we in Nederland alleen de militairen van de politionele acties in Indonesië herdenken en niet de burgerslachtoffers. Ze vinden dat we daarmee enkel de ‘daders’, zoals ze de militairen noemen, herdenken en niet de slachtoffers.

Protest

De VVD is het niet eens met de demonstratie en zegt vragen te gaan stellen bij de burgermeester van Amsterdam. De partij wil de demonstratie laten verbieden of verplaatsen naar een locatie ver bij de Dam weg. Of dit kan en mag is nog maar de vraag. Wat vind jij; mogen mensen dit soort acties doen tijdens een herdenking?

Lees ook: Ai! Weer een pijnlijk moment in deze video waarin Melania weigert Trumps hand vast te houden

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: videostill Omroep Gelderland