Deze dolfijn gedroeg zich vreemd in het water en toen ontdekten duikers waarom

dolfijn

Wat een wonderlijke ontdekking!

Dolfijnen zijn bijzondere dieren, zo bewijst ook de dolfijn uit dit filmpje. Duikers merkten de dolfijn op toen deze rondjes op de bodem aan het zwemmen was. Toen attendeerde de dolfijn de duikers namelijk op wel iets heel bijzonders op de zeebodem.. 

Wat een wonderlijke dieren zijn het toch!

Intelligentie

Dolfijnen zijn hele bijzondere dieren die voornamelijk in de ondiepere gebieden van de zee leven. Net als walvissen staan dolfijnen bekend om hun intelligentie: ze hebben relatief grote hersenen en er is zelfs bewezen dat ze zichzelf kunnen herkennen in een spiegel en dat ze elkaar kunnen roepen met een karakteristiek fluitgeluidje, wat volgens onderzoekers te vergelijken is met het gebruik van namen door mensen. Daarnaast zouden de dieren in staat zijn om complexe emoties te beleven.

Sociaal

Ook staan de dieren bekend om hun vermogen tot sociale interactie. Het zijn sociale dieren die leven in grote groepen van wel tientallen andere dieren. Niet alleen met hun eigen soort hebben de dolfijnen veel contact: door hun nieuwsgierige en speelse karakter hebben dolfijnen ook vaak interacties met andere diersoorten, zoals de mens. Zo wordt er vaak waargenomen dat dolfijnen met varende boten meezwemmen. Ook de dolfijn in dit filmpje bewijst een heel sociaal dier te zijn!

Bijzonder

Duikers zagen de dolfijn toen deze rondjes vlakbij de bodem aan het zwemmen was. In eerste instantie dachten de duikers dat de dolfijn gewoon nieuwsgierig was en dat deze daarom om hun heen aan het zwemmen was. Maar toen ze beter keken zagen ze opeens iets opmerkelijks aan de buik van de dolfijn en kregen ze door waarom het dier hun aandacht probeerde te trekken. Er gebeurde iets wonderlijks! Bekijk het prachtige filmpje op de volgende pagina.

Pagina 1/2