Donita (9) zoekt een donornier voor haar zieke moeder…”Ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Nog steeds komen we niet vooruit.”

Donita

“Help mama aan een nier”, aldus de 9-jarige Donita…

Donita Vissers is nog maar 9 jaar oud, maar ze is bezig met dingen waar de meeste kinderen nog helemaal niet aan denken. Het vinden van een donornier voor haar moeder, waarvoor ze op Facebook een noodkreet doet.

,Een nier voor mijn mama”, zegt het meisje dichtend in een filmpje. ,,Dat doet mij veel verdriet. Al is er niemand die dat aan mij ziet. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Nog steeds komen we niet vooruit.” Het is voor moeder Cindy Schaerlackens (41) heel moeilijk om haar meisje zo te zien. ,Ze is er zo mee bezig. Ze heeft onlangs haar spreekbeurt gedaan over niertransplantatie en maakt nu weer een werkstuk over donor zijn.” De zoektocht naar een donornier is niet makkelijk, want Cindy heeft bloedgroep O-positief met veel antistoffen. Een donornier moet dus een perfecte match zijn.. Ze moet nu elke dag gedialyseerd worden om haar bloed schoon te filteren. ,Ik word om tien uur ’s avonds opgehaald door een taxi. In het ziekenhuis word ik gedialyseerd en de volgende ochtend weer thuisgebracht. En zo vier avonden per week.” Op de afdeling waar Cindy ligt zijn al twee mensen geholpen door een oproep door Facebook, zo kwam haar dochter op het idee. Ik zei tegen haar: ‘Bij ons lukt dat niet, maar als jij dat wilt, moet je dat doen.’ Nu komt haar oproep wel hard aan bij mij.” Wat ontzettend triest, wij hopen dat het Cindy toch gaat lukken om aan een perfecte match te komen.. Sterkte voor haar en haar dochtertje.

Bron: AD | Facebook