Vader vertelt over doodsoorzaak Nieuwe Tijden-actrice Désirée Viola


De Nieuwe Tijden-actrice Désirée Viola overleed vrijdag plots

Het kwam als een grote schok voor de familie van Désirée Viola: de 26-jarige actrice overleed vrijdag plotseling. Désirée was voornamelijk bekend door haar rol als Fien Poirier in de Goede Tijden, Slechte Tijden spin-off Nieuwe Tijden en haar hoordrol in de Ketnet-serie Prinsessia. 

De vader van Désirée Viola wil dat niemand dit meer mee hoeft te maken.

Breugelmans

De 26-jarige Vlaamse actrice Désirée Viola overleed vrijdag 7 december. Haar vader Patrick Breugelmans, mede-oprichter van het grote muziekfestival Pukkelpop, bedankt via Facebook iedereen voor hun steunbetuigingen. Breugelmans schrijft: “Gisteren is het leven zoals wij dat kennen gestopt. Désirée was het licht, onze zon, onze ster, onze prinses … een dochter uit de duizend. Er zijn geen woorden voor dit verdriet, enkel tranen. We willen iedereen uit de grond van ons hart bedanken. Voor jouw steun, voor je troost, voor alle blijken van medeleven. Iedereen vraagt waar ze ons mee kunnen helpen, het antwoord is eenvoudig. Hou van haar zoals ze was, denk aan haar zoals ze was, maak een gouden randje rond jouw herinneringen. Slaap zacht, prinsesje van ons hart. Papa.”

Bewustwording

Vandaag maakt Patrick Breugelmans bekend dat zijn dochter zichzelf van het leven heeft beroofd. Hij wil dat haar dood niet voor niets is geweest, maar dat mensen zich bewust worden van mentale problemen en zelfdoding. Daarom staat in de rouwkaart een oproep om te doneren aan het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. “Mensen met problemen moeten weten waar ze terechtkunnen, zodat niemand dit ooit nog hoeft mee te maken”, zegt Breugelmans tegen de Gazet van Antwerpen.

Ketnet

Désirée speelde onder andere in de Goede Tijden spin-off Nieuwe Tijden. Daarnaast was ze vooral bekend van de Ketnet-serie Prinsessia. Studio 100 laat weten ‘geschokt te zijn’ door het plotse overlijden. “Ze was een getalenteerde actrice en een bijzonder fijne en enthousiaste collega. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar haar familie en vrienden,” laat Studio 100 weten. Ook Désirée’s tegenspeelsters zijn geschokt en verdrietig door de dood van hun collega en vriendin. “Prachtig mens! Voor altijd in mijn hart,” schrijft Sylvia Boone, die ook in Prinsessia speelt. Tanja de Raad schrijft: “Rust zacht lieve prinses Désirée…”

Vragen over zelfdoding? Bel dan met het nummer 113 of ga naar de website (Nederland). Bel in België 1813 of bezoek de website.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Prachtig mens! Voor altijd in mijn hart ??

Een bericht gedeeld door S Y L V I A (@sylviaboone91) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Rust zacht lieve prinses Désirée…?

Een bericht gedeeld door Tanja (@tanja_sophia_de_raad) op

Bron: HLN | Beeld: Laura Kockelkorn op WikiMedia Commons