Doodzieke Tobias overladen met post voor zijn allerlaatste verjaardag

Tobias

Hopelijk kan de kleine man genieten van zijn verjaardag

Vandaag viert de doodzieke Tobias zijn allerlaatste verjaardag. Het jongetje uit Zwolle mag vandaag 12 kaartjes uitblazen én heel veel pakketjes en brieven openen. Het jongetje had namelijk nog een laatste wens: post op zijn verjaardag. En die post, die heeft hij gekregen.

Postzakken vol
We schreven er gisteren al over dat het VC Zwolle een oproepje op haar Facebookpagina deed om hun zieke teamgenootje Tobias een kaartje te sturen voor zijn verjaardag. Daar werd en masse gehoor aan gegeven. Het jongetje is vandaag op zijn verjaardag overladen met verjaardagskaarten. Tot nu toe ontving Tobias 300 ballonnen en 18 postzakken vol kaartjes!

Beginnen
“Dankjewel lieve allemaal”, schrijft de vader van Tobias op social media waarop een foto is te zien dat vanaf het bed van Tobias is genomen. Te zien is hoe tig ballonnen zijn vastgemaakt aan het bed van het zieke jongetje. “Heeft iemand een idee waar we moeten beginnen?”, vraagt Reitse Sybesma zich af.

Heel lief! Heeft iemand n idee waar we moeten beginnen? #tobias #kaartje #cancer #dipg #300ballonnen #18postzakken

Een bericht gedeeld door Reitse Sybesma (@reitsesybesma) op

Bezorgen
Aan Christian Bakker uit Deventer vanochtend de schone taak om alle ballonnen, kaartjes en pakketjes in Zwolle bij de jarige job af te leven. “Het was heel ontroerend”, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. “Zijn ouders schoten vol toen ze zagen hoeveel mensen de moeite hadden genomen iets te sturen.” Bakker moest vanochtend een extra bezorgauto inzetten om te zorgen dat het jongetje zijn post kreeg. “Dit vind ik het meest bijzondere om te doen als bezorger.”

Oproep
De volleybalvereniging VC Zwolle deed onlangs een oproep om de laatste verjaardag van Tobias Sybesma zo bijzonder mogelijk te maken door hem zoveel mogelijk post te sturen. Ook de vader van Tobias riep op om zijn zoon zoveel mogelijk kaartjes te sturen. Tobias zal binnenkort overlijden aan de gevolgen van een tumor aan zijn hersenstam. Eerder was het de vraag of het doodzieke jongetje zijn verjaardag überhaupt zou halen.


Bron: Algemeen Dagblad | Beeld: Facebook VC Zwolle, Instagram, Twitter Woutert