Doorbraak in zaak Holloway: lichaam Natalee mogelijk na 12 jaar teruggevonden

Natalees vader Dave Holloway zegt dat hij na een tip menselijke resten heeft gevonden en hoopt dat dit de doorbraak is waar hij al twaalf jaar op wacht. In het NBC-nieuwsprogramma Today vertelt hij dat hij een tip kreeg van een oud-huisgenoot van Joran van der Sloot. Joran zou GHB in het drankje van Natalee hebben gedaan en zij zou vervolgens gestikt zijn omdat ze moest overgeven. 

Begraven in een park
Joran zou het meisje, samen met zijn vader Paul, hebben begraven in een park. Volgens de vader van Natalee gaat het om een serieuze tip: “We hebben een heleboel tips onderzocht en deze tip is verreweg de meest geloofwaardige die ik heb gezien in de afgelopen twaalf jaar.” Dave Holloway doet al geruime tijd samen met een privédetective genaamd T.J. Ward onderzoek naar de verdwijning van zijn dochter. Met zijn tweeën zijn de mannen naar de locatie getogen waar Natalee zou liggen en troffen daar inderdaad menselijke resten aan.

Slag om de arm
De menselijke resten moeten eerst worden onderzocht en dit DNA-onderzoek zal tijd in beslag nemen, volgens Dave Holloway zal het drie weken tot een maand duren voordat er uitsluitsel komt over de identiteit van de menselijke resten. Peter R. de Vries spreekt van een ‘spannende’ ontdekking maar wil wel een slag om de arm houden. “Het is niet de eerste keer dat er resten zijn gevonden waarvan gezegd wordt dat die van Natalee zijn.”

De vader van Joran van der Sloot overleed in 2010 op 57-jarige leeftijd aan een hartaanval tijdens een potje tennis. Joran van der Sloot zit momenteel in een Peruaanse gevangenis een straf van 28 jaar uit voor de moord op Stephany Flores.

Bron: AD | Beeld The Today Show

Wil je dit artikel bewaren? Pin het dan op Pinterest!


Pagina 2/2