Dotan over diepste dal: ‘Het is een zegen dat de resetknop is ingedrukt’

‘Ik was niet in touch met mezelf’

Dotan is weer terug van weggeweest en beleeft momenteel zelfs zijn succesvolste muziekjaar ooit. Een paar jaar geleden was dat echter nog wel anders, toen zat de zanger in een diep dal. In gesprek met Beau Monde vertelt hij hier openhartig over. 

Diepste dal

Het leven gaat gepaard met ups en downs. Over die dieptepunten kan Dotan inmiddels ook goed meepraten. Zijn diepste dal? “Het mediacircus waar ik in 2018 in terechtkwam”, vertelt de zanger aan Beau Monde. In dat jaar kwam uit dat hij zijn carrière had opgekrikt met verzonnen verhalen via heel veel nep-accounts op social media. “De eerste periode was heel heftig en onwerkelijk, met veel schaamte en woede naar mezelf. Ik snapte niet wat er allemaal gebeurde, hoe was het zo ver gekomen?”, vertelt hij openhartig. “Maar na een tijdje keerde dat zich om, omdat ik inzag dat deze episode ook een kans was om het helemaal anders aan te pakken. Het is alsof je huis omver wordt getrapt en je alle stenen opnieuw kunt plaatsen, precies op de manier die bij jou past.”

Resetknop ingedrukt

“Voordat ik door de mand viel, om het zo maar even te noemen, was ik niet in touch met mezelf”, gaat Dotan verder. “Mijn gevoelige kant was volledig opgeslokt door de industrie, ik werkte knetterhard en stond al ruim vier jaar lang meer dan tweehonderd keer per jaar op podia in verschillende landen. Dat was eigenlijk niet eens leuk meer.” Hoewel het een hele zware periode voor hem was, ziet de zanger inmiddels ook de voordelen in van dit dal. “Ik zie het als een zegen dat er op de resetknop is gedrukt, want daardoor leid ik nu een heel anders en veel gelukkiger leven.”

Meer lezen over Dotan? In de nieuwste Beau Monde staat een uitgebreid interview met de zanger. Woensdag in de winkel! 

Lees ook: Voor de draad ermee: Dotan openhartig over trollenleger in ‘Waar is de Mol?

Bron Beau Monde | Beeld: Brunopress