Voor de draad ermee: Dotan openhartig over trollenleger in ‘Waar is de Mol?’

Dotan

De zanger biecht alles op aan Johnny

In het programma Waar is de Mol? neemt Johnny de Mol bijzondere gasten mee op reis. Maandagavond was de aftrap van een nieuwe serie, waarin niemand minder dan zanger Dotan te gast was. Hij viel anderhalf jaar geleden door de mand nadat aan het licht kwam dat hij nepaccounts gebruikte op social media om zijn eigen populariteit te vergroten. Waar de zanger tot nu toe zijn lippen stijf op elkaar hield over die periode, biecht hij in Waar is de Mol? voor het eerst álles op.

”Ik was zó kwaad op mezelf”, vertelt de zanger in de auto bij Johnny.

‘Ver heen’

Dotan heeft een heftige periode achter de rug, vertelt hij in Waar is de Mol? ”Ik was ver heen”, aldus de zanger. ”Ik schaamde me ontzettend en was zó kwaad op mezelf. Ik heb me nog nooit zo alleen gevoeld als daar. Dat was wel pittig. Er waren echt momenten waarvan ik dacht: het hoeft van mij niet meer.”

Ouders

De zanger heeft het in het verleden niet altijd makkelijk gehad. De ruzies van zijn ouders, die uiteindelijk uitmondden in een scheiding, hebben veel invloed op hem gehad. Inmiddels heeft Dotan geen contact meer met zijn moeder, Patty Harpenau. ”Dat is heel verdrietig, maar dit is het beste”, zegt hij daarover. Zijn vader speelde wel een grote rol in de aflevering, waarin Dotan en Johnny naar IJsland reisden.

Uit de kast

Niet alleen biechtte de zanger álles op over zijn inmiddels bekende trollenleger, ook greep hij het moment aan om eindelijk uit de kast te komen. Iets waar hij voorheen nooit eerlijk over durfde te zijn. Toch wist hij op jonge leeftijd al dat hij op mannen viel. ”Ik had een paar mensen in vertrouwen genomen. Maar er werd gezegd: ‘Houd het maar voor je, laat het maar in het midden.’ Blijkbaar mag je dus niet helemaal jezelf zijn. Dat is me heel lang bijgebleven”, zo vertelt hij aan Johnny. Inmiddels heeft Dotan een vriend, met wie hij heel gelukkig is.

Onzeker

Nu het weer de goede kant op gaat met zijn carrière – de zanger kwam onlangs met nieuwe muziek – ervaart Dotan wel meer spanning. ”Ik heb last van onzekerheid”, vertelt hij. ”Ik moet gewoon weer hard aan de bak om te laten zien wat ik kan. Ik moet ook weer het vertrouwen van iedereen winnen. Ik ben dichterbij de muziek dan ooit, dus dat komt helemaal goed.”

Lees ook: Schuldbewuste Mattie Valk hoopt op verzoening met Wietze de Jager

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill