Deze vrouw belandde in de gevangenis nadat de douane haar dagboek las…

douane

De douane dacht dat ze illegaal naar Amerika wilde verhuizen

De Australische Molly Hill (26) wilde haar vriend opzoeken op het Amerikaanse eiland Hawaii, maar dat ging helemaal niet zoals gepland. Ze werd bij aankomst door de douane uit de rij gepikt voor een controle en daarbij lazen ze haar dagboek.

“Toen ze daarin over mijn ‘laatste dag op het werk’ en mijn ‘afscheidsdrankje’ lazen, dachten ze écht dat ik van plan was om illegaal te verhuizen naar Amerika”, vertelt ze aan Daily Mail. Helaas voor Molly bleef het niet bij die check. Ze moest mee met de douanemedewerkers en ze werd grondig gecontroleerd. Ze moest haar kleren uit doen en werd op een hele vervelende manier gefouilleerd. Ze controleerden op die manier of ze geen drugs of iets dergelijks bij zich had.

In de gevangenis
Dat had ze gelukkig niet, maar ze mocht haar reis niet vervolgen. Niemand bij de douane luisterde naar haar verhaal. “Ik kreeg te horen dat er die dag geen vluchten meer naar Australië zouden gaan en dat ik de nacht door zou moeten doorbrengen in de cel. Ik werd geboeid en gewoon in de gevangenis gestopt.” Ze moest de cel in, door een paar onschuldige regels in haar dagboek waarin ze helemaal niet doelde op verhuizen, maar enkel op een vakantie.

Na een dag mocht ze wel terug naar haar thuisland, maar ze moest dat ticket wel zelf betalen, wat haar 550 euro kostte. De luchtvaartmaatschappij heeft geen enkele medelijden en dat geld is ze kwijt. Voorlopig gaat ze even niet naar Hawaii, maar haar vriend kwam haar gelukkig wel in Australië opzoeken.

Bron: Daily Mail | Beeld: Audax Global Solutions Ltd