Douwe Bob na afkicken alcohol: ‘Ik wil het nooit meer gebruiken’

Douwe Bob

‘Alcohol is mijn vergif’, vertelt hij bij Renze aan tafel

Douwe Bob heeft een roerige tijd achter de rug, want eind november kwam naar buiten dat de zanger betrokken zou zijn geweest bij een vechtpartij in Abcoude. Kort daarna liet hij weten zich te gaan laten behandelen voor zijn alcoholprobleem. Inmiddels is Douwe weer thuis en voelt hij zich beter dan ooit, zo vertelt hij donderdagavond aan tafel bij Renze

Incident

Het ging eind november goed mis voor Douwe. Een zaterdagavond zou in Abcoude helemaal uit de hand zijn gelopen. Douwe Bob heeft, onder invloed van alcohol, iemand een tik op de helm gegeven. In eerste instantie werd gezegd dat dit om een persoon van 16 jaar zou zijn gegaan, maar dat was volgens Douwe zelf niet waar. “Ik zie overal staan dat ik heb gevochten met een 16-jarige. Dit is niet waar”, schreef Douwe op Instagram. De persoon zou ‘dik in de 20 zijn’. Hij vervolgde: “Ik ben hier verre van trots op maar het is wel een wezenlijk verschil.”

Alcoholprobleem

De oorzaak van het incident was volgens Douwe te wijten aan zijn alcoholprobleem. Hij heeft bloemen gebracht naar de betreffende persoon en liet zich vervolgens een maand laten opnemen in de afkickkliniek. “Ik ga dit echt rechtzetten”, zei hij. Die maand is inmiddels voorbij en Douwe voelt zich stukken beter.

‘Nooit meer gebruiken’

Het gaat naar eigen zeggen ‘top’ met Douwe Bob sinds hij terug is uit de afkickkliniek. Hij vertelt erover aan tafel bij talkshow Renze. Douwe is anderhalve maand nuchter en helemaal klaar met alcohol. ”Ik wil het nooit meer gebruiken”, aldus de zanger.

Hij vertelt onder meer dat hij de drank gebruikte als uitvlucht voor ‘trauma’s en stress’. ”Op een gegeven moment raak je dan in een downward spiral en dat werkte niet”, legt hij uit. Toch heeft hij geen spijt van de afgelopen jaren. ”Ik heb hierdoor wel de muziek gemaakt die ik wilde maken en gedaan wat ik deed. Je bent jong en wild en dat was ook mooi. Maar het is nu gewoon tijd voor een nieuw hoofdstuk”, stelt hij. En als het aan de zanger ligt, gaat er bij hem dan ook nooit meer een druppel in. ”Alcohol is mijn poison. Ik wil het nooit meer gebruiken en dat ga ik ook niet meer doen.”

 

Lees ook: Douwe Bob reageert op geruchten rondom incident: ‘Is niet waar’

Bron: AD, Archief Tips en Weetjes | Beeld: NL Beeld