Douwe Bob openhartig over vaderschap: ‘Heb gezien hoe het niet moet’

Douwe Bob

‘Nu ik zelf kids heb, ga ik het wel anders doen’, aldus de zanger

Douwe Bob kreeg in een half jaar tijd maar liefst drie kinderen bij drie verschillende vrouwen. Toch wil de 29-jarige zanger alles op alles zetten om er voor zijn kids te zijn. Daarbij wil hij het anders aanpakken dan zijn vader, die aan het syndroom van Korsakov overleed, heeft gedaan. “Nu ik zelf kids heb, ga ik het wel anders doen”, liet Douwe Bob zondag in Boerderij van Dorst weten aan presentator Raven van Dorst. 

Drie kinderen

Het is een druk jaar voor Douwe Bob. De zanger werd afgelopen december voor het eerst vader. Samen met Loes van Delft, met wie hij goed contact heeft, verwelkomde hij dochter Bobby Lou. Later die maand werd zijn tweede dochter geboren, maar de muzikant is tot dusver niet betrokken bij haar leven. Begin dit jaar kondigde hij aan dat er nóg een kindje onderweg was. Samen met zijn (ex-)partner Anouk verwelkomde Douwe Bob op 31 mei hun zoontje Elias Lieven. Hij noemde zijn plotselinge meervoudige vaderschap eerder al eens ‘onorthodox en misschien niet zoals het heurt’, maar dat neemt niet weg dat de zanger dolgelukkig is met zijn drie kinderen.

“Ik wil er zijn en merk dat ik echt heel verliefd ben op m’n kids”, vertelde Douwe Bob gisteravond aan Raven van Dorst. “Het is een speciaal ding, een soort luikje in je hart dat opengaat, waarvan ik niet wist dat ik het had.”

Tijd nodig

Binnen een half jaar tijd drie kinderen bij drie verschillende vrouwen, dat is natuurlijk niet niets. Hoewel Douwe Bob momenteel niet met alle moeders even goed contact heeft, wil de kersverse vader er alles aan doen om er voor zijn kinderen te zijn. “Maar het is nog zo vers. Het moet allemaal een plekje vinden”, laat hij weten aan Raven.

Geen makkelijke jeugd

Wat de muzikant in ieder geval wel weet, is dat hij zijn kinderen een betere jeugd wil geven dan hij zelf heeft gehad. De vader van Douwe Bob overleed begin 2020 aan het syndroom van Korsakov, een hersenaandoening die meestal voorkomt bij mensen met een ernstige en langdurige alcoholverslaving. “Ik had twee vaders. Een nuchtere vader en een dronken vader”, vertelde de zanger in het programma. “Hij was een zware alcoholist. Ik heb niet een heel fijne jeugd gehad. Maar hij was ook heel lief. Als hij niet dronk.”

“Ik heb in ieder geval heel goed gezien hoe het op sommige vlakken echt niet moet”, gaat Douwe Bob verder, die bekende het niet makkelijk vindt om ‘dit soort dingen te zeggen’. “Het voelt alsof ik mijn vader daarin verraad. Maar nu ik zelf kids heb, ga ik het wel anders doen.”

Lees ook: Douwe Bob weer samen met moeder van derde kindje: ‘Als het aan mij ligt wel’

Bron: AD, Boerderij van Dorst | Beeld: BrunoPress