Dr. Phil stopt na 21 seizoenen met eigen show

dr. phil

Na ruim 25 jaar is het mooi geweest

Een tijdperk is ten einde gekomen, want Phil McGraw, beter bekend als Dr. Phil, stopt na 21 seizoenen met zijn show. Dat melden Amerikaanse media.

Einde

Het programma van Dr. Phil is ruim 25 jaar lang op de buis geweest, maar het is mooi geweest, vindt de presentator. “Ik ben gezegend met meer dan 25 prachtige jaren in de televisie”, zegt hij over zijn vertrek. “Met deze show hebben we duizenden gasten en miljoenen kijkers geholpen bij alles van verslaving en huwelijk tot mentaal welzijn en het opvoeden van kinderen”, zegt Dr. Phil. “Dit is een ongelooflijk hoofdstuk van mijn leven en carrière geweest”, aldus de presentator.

Tijd voor wat anders

De show ging in 2002 van start en heeft 21 seizoenen. Wanneer de laatste aflevering te zien zal zijn, is nog niet bekend. Het einde van het programma betekent niet dat we meteen helemaal afscheid moeten nemen van Dr. Phil, want naar verluidt gaat de presentator zich richten op andere grote primetimeprogramma’s. Dr. Phil is namelijk ook nog actief als producent en maakt meerdere podcasts.

Ongeveer een jaar geleden kwam de show van McGraw nog in opspraak toen er een onderzoeksrapport naar buiten kwam waarin (oud-)medewerkers van de show vertelden over de giftige werksfeer die er achter de schermen zou hangen. McGraw ontkende deze beschuldigingen destijds. Of dit de reden is van het einde van de show, is ook niet duidelijk.