Verschrikkelijk drama voor Jan Jaap van der Wal en Eva Duijvestein

Jan Jaap van der Wal

Het huis is door de brand verwoest

Bij een uitslaande brand in Katwoude, Noord Holland, is een groot deel van het huis van cabaretier Jan Jaap van der Wal en Eva Duijvestein afgebrand. Volgens de plaatselijke brandweer wisten Jan Jaap, Eva en hun zoontje zichzelf in veiligheid te brengen. 

Of de woning nog bewoonbaar zal zijn, is nog onbekend.

Uitslaande brand

Het Noordhollands Dagblad meldt dat de brand midden in de nacht rond kwart over één uitbrak aan de achterkant van de woning. De brandweer rukte snel uit, waarna ze de vlammen rond drie uur onder controle wisten te krijgen. De uit het huis gevluchte Jan Jaap mocht later onder begeleiding het huis betreden, waarschijnlijk om ongedeerde persoonlijke bezittingen uit het huis te pakken. Jan Jaap en zijn familie wisten gelukkig uit het brandende huis te ontsnappen.

Onderzoek

Naast het feit dat de vlammen het huis niet ongedeerd hebben gelaten is er ook nog veel waterschade ontstaan. Of Jan Jaap en Eva na de brand nog in het huis kunnen wonen, is nog onbekend. Het management van Jan Jaap van der Wal benadrukt dat hij en zijn familie in goede gezondheid verkeren. Wel is er veel schade, wat op dit moment volgens de woordvoerder wordt geïnventariseerd. Onderzoek moet nog aantonen hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Bron: AD | Beeld: Hollandse Hoogte