Dré Hazes emotioneel over zijn vader: “Toen hij leefde was hij er natuurlijk nooit. Hij sliep alleen thuis”

André Hazes is zelf de vader die hij verwachtte te worden

André Hazes mist zijn vader nu al zo lang dat hij zich meer ‘de fan van’ voelt, dan ‘de zoon van’. Hij leeft nu langer zonder zijn vader dan met en zelfs toen zijn vader er nog was zag hij hem amper.

“Ik draai hem elke dag, echt elke dag. Alles wat ik nog over hem zou willen weten, kan ik uit zijn liedjes halen. Ik weet wel dat het mijn vader is, maar op een gekke manier ook weer niet. Meer mijn voorbeeld,” vertelt André aan Playboy. “Ik kan het wel heel mooi maken achteraf, maar toen hij leefde was hij er natuurlijk ook nooit. Hij sliép eigenlijk alleen thuis”, aldus Hazes, die tien was toen zijn vader overleed.

Zelf vader
In oktober werd André zelf vader van een gelijknamige zoon. Hij vindt zelf niet dat zijn leven er erg door veranderd is. Dat van zijn vriendin Monique wel, aldus André. “Twee keer per week ga ik er ‘s ochtends uit, de rest van de week Moon. Vroeger bleef ik de dag na een optreden altijd liggen tot een uur of elf, maar dat doe je niet meer als je vrouw er al om half zeven uit is.”

Hazes zelf vindt dat hij de vader is geworden die hij verwachtte en hoopte te worden. “Op woensdag heb ik, hoewel ik het een vreselijk woord vind, papadag. Dan ga ik lekker met hem weg, naar de dierentuin of zo. Dat woord ‘papa’ vind ik sowieso raar, dat hoeft hij echt niet tegen me te zeggen op oudere leeftijd.” De zanger heeft liever dat zijn zoon hem later ‘ouwe’ of ‘pik’ moemt. “Zolang het respectvol is, mag mijn zoon me best ‘ouwe’ noemen, of zelfs ‘pik’. Alleen maar tof. Het is toch mijn vriend?”

Bron NU | Beeld: Hollandse Hoogte