Dream School’s rector Eric bezorgd tranen bij de kijkers

Dream School Eric

Eric maakt zich grote zorgen om de gezondheid van zijn vader

In het NPO-programma Dream School helpen bokslegende Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde een groep schoolverlaters. Wekelijks maken de afleveringen van het programma veel los bij de kijkers. Zo ook het emotionele moment waar Eric in tranen uitbarst vanwege de zorgen voor zijn zieke vader.

Rector Eric van ’t Zelfde

Over het algemeen zorgen de leerlingen van Dream School voor de aangrijpende verhalen die de kijkers weten te raken. Ditmaal waren het niet de leerlingen, maar rector Eric van ’t Zelfde die openhartig een verhaal over zijn zieke vader deelde. Zijn angst om zijn vader te verliezen is groot. Met tranen in zijn ogen vertelt de rector wat zijn vader voor hem betekent.

Gevreesd telefoontje

In de aflevering ontstaat oneindigheid tussen de leerlingen Emma en Sana. Aan Lucia en Eric de taak om de boel tussen de twee te sussen. Tijdens het gesprek met de leerlingen ontvangt Eric een telefoontje waardoor hij snel zijn spullen pakt en het schoolterrein verlaat. Dit was het telefoontje waar hij voor vreesde. Het ging erg snel achteruit met de gezondheid van zijn vader en hij werd gevraagd om zo snel mogelijk te komen.

‘Hij zit in de pijplijn’

Een dag later verschijnt Eric weer op school, want gelukkig gaat het iets beter met zijn vader. “Er kwam een longontsteking aan en toen was hij heel erg verzwakt. En toen vertelden ze ‘je hebt nog drie of vier uur, dus zorg dat je erbij bent”, vertelt hij aan Lucia. “Maar hij is er nog. Het zit in de pijplijn, het gaat eraan komen. En dat maakt me bang.” In tranen vertelt Eric hoeveel zijn vader voor hem betekent. “Als je 48 jaar geleden vier miljard vaders had neergezet, dan was ik naar hem gelopen en had ik gezegd: ‘Ik moet jou hebben’.”

Respect voor zijn leerlingen

Tegelijkertijd laat de situatie zien hoe betrokken Eric met zijn leerlingen is. Hij blijft voor de groep schoolverlaters klaar staan en laat weten hoeveel respect hij voor de jongeren heeft. Zo denkt hij aan een van zijn leerlingen, Anouk. “Anouk was veertien jaar toen haar vader overleed. Dan vraag ik me af, hoe kan je dat op zo’n leeftijd aan? Ik ben bijna vijftig en ik ben er nog steeds bang voor.” Kijkers raken op social media niet uitgepraat over het emotionele fragment en delen massaal berichten op Twitter.

Aflevering gemist? Kijk Dream School hier terug.

Lees ook: Britt Dekker doet in DWDD bijzondere oproep om eenzame ouderen te helpen

Bron: NPO | Beeld: videostill