Dries Roelvink gaat viral met hilarische wijnproeverijen

dries roelvink

‘Vroeger ging het over die gele zwembroek, maar nu roepen mensen ‘wijntje Dries?”

Als er iemand is die weet hoe je een show moet neerzetten, dan is het Dries Roelvink wel. Of hij nu op het podium staat, in z’n bekende speedo komt opduiken, of, zoals deze zomer: op een terrasje zit. Een wijnproeverij van de volkszanger gaat namelijk behoorlijk viraal op videoplatform TikTok en heeft inmiddels miljoenen views verzameld.

De wijnproeverijen van Dries

In gesprek met het AD legt Dries uit dat hij al jarenlang een echte wijn-enthousiasteling is. “Wat je me ziet doen, doe ik eigenlijk al 35 jaar. Mijn goede vriend Ed Lemaire was rapporteur voor de Michelin-gids. Hij nam mij mee lunchen, zodat hij minder opviel als rapporteur. Op dat moment dronk ik nog amper wijn, maar door hem zag ik hoe dat eraan toe ging en dat heb ik overgenomen.”

Op vakantie met jongste zoon Donny, staat die keer op keer versteld van de show die z’n vader maakt van de wijnproeverij. “Hij zei: ‘Wat doe je ingewikkeld over een fles wijn, zeg? Doe even gewoon, joh!’ Toen besloot hij het te gaan filmen”, legt Dries uit aan het AD.

Showman

Hij legt uit dat hij de proeverijen wel een béétje aandikt voor de video’s. “Dat eerste filmpje werd 600.000 keer bekeken. Maar toen hij me de volgende avond weer ging filmen, heb ik het showelement erin gegooid. Ik deed het nog iets overdrevener en uitgebreider”, deelt Dries.

En daarmee maakt hij een flinke impact. “Miljoenen mensen begonnen te kijken. Viral noemen ze dat tegenwoordig dan hè? Vroeger riepen ze op straat altijd: ‘Dries, heb je je gele zwembroek nog aan?’ en nu vragen ze: ‘Dries, wil je een wijntje?'”

@driesroelvinkofficial

? Me Olvide De Vivir – Julio Iglesias

Enthousiaste ober

Naast Dries is natuurlijk de belangrijkste figuur in de video de ober, die zijn verbazing netjes weet te camoufleren en aan het eind van de proeverij een stevige handdruk van Dries in ontvangst neemt. Die heet Alvaro, weet Dries te melden, en zij hebben nog steeds contact met elkaar. “Hij vertelde: ‘Dries, I’m famous! Iedereen in de straat wil op de foto met mij.’”

Bovendien blikt Dries vast vooruit op een reünie met Alvaro. “Ik weet nu al dat ik 23 september Alvaro weer op ga zoeken en een nieuw filmpje met hem maak. En dan ga ik hem vertellen wat het allemaal teweeg heeft gebracht.”