Internet in rep en roer door drone die opstijgend vliegtuig filmt

Het zijn spectaculaire beelden

Er is flink wat kritiek op een filmpje dat circuleert op YouTube en op andere verschillende social media-kanalen. In het filmpje zie je hoe een drone een opstijgende airbus van vliegtuigmaatschappij Emirates Airlines filmt. Het zijn prachtige beelden, maar niet iedereen kan het waarderen. 

Het was een hele gevaarlijke actie.

Reacties

De een noemt het nep en de ander windt zich op over de gevaren die het met zich meebrengt om zo dicht bij een vliegveld en vooral vliegtuig te filmen. De eerste reactie onder het filmpje luidt dan ook: ‘Welke idioot zou dit doen?’ Degene die het filmpje op YouTube plaatste probeerde de kritiek voor te zijn door bij het filmpje te plaatsen dat hij niet degene is die dit filmpje gemaakt heeft.

Illegaal?

Het maken van dit filmpje was waarschijnlijk ook illegaal. Op de website van de Rijksoverheid staat een kaart waarop te zien is waar je wel -en vooral ook niet- mag vliegen met een drone. Heel Amsterdam is rood gekleurd, wat inhoudt dat dit een no-fly zone is. Ook de hoogte van de drone kan ter discussie gesteld worden. Een drone mag namelijk niet hoger vliegen dan 150 meter boven de grond. Of het echt, slim of strafbaar is niet aan ons om te beslissen, maar het zorgde in ieder geval voor spectaculaire beelden. Bekijk ze hier:

Lees ook: Tegen een meerprijs vliegen zonder kinderen, zou jij het doen?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Youtube, Rijksoverheid | Beeld: pxhere