Check snel je rekening: 3 miljoen pinbetalingen zijn dubbel afgeschreven bij déze bank

Chaos door dubbel afgeschreven bedragen

Het is een drukte van jewelste bij de klantenservice van ING. De bank werd vanochtend vroeg helemaal ‘platgebeld’ door klanten die zagen dat hun pinbetalingen dubbel waren afgeschreven. Het zou gaan om maar liefst drie miljoen (!) pinbetalingen.

Klanten zagen ineens dat er minder geld op hun rekening stond dan zou moeten.

In de min

Bedragen die op 19 maarte gepind waren, zijn dubbel afgeschreven. De ING-alarmlijn werd vanochtend overspoeld met klanten die dit opmerkten. Sommigen stonden opeens in de min, terwijl ze die optie niet eens zouden hebben. Men probeert massaal te bellen naar klantenservice, maar op dit moment is er enkel een bandje te horen dat de situatie uitlegt. 

Bonus

ING bekent dat er inderdaad ‘iets is misgegaan’. De bank doet er alles aan om de fout zo snel mogelijk te herstellen, maar kan op dit moment nog niet zeggen wanneer dat is. Dit kan nog uren duren. ING-klanten reageren woedend op het voorval. “Nu zit ik in de problemen en kan ik geen treinkaartje kopen. Ik ga ervan uit dat alles vandaag gecorrigeerd wordt. Ze kunnen bij de ING beter investeren in een veilig systeem in plaats van bonussen uit te keren!!!!”, vertelt een gedupeerde klant.

Salarisverhoging

Eerder deze maand kwam ING in opspraak door een salarisverhoging. Topman Ralph Hamers zou vijftig procent extra gaan verdienen, wat neer zou komen op drie miljoen euro per jaar. Later trokken ze de salarisverhoging terug, omdat het op veel weerstand stuitte.

Bron: AD | Beeld: ING_Betaalpas betaalautomaat door ING Nederland onder de licentie CC BY-SA 2.0